İzmirde Akıllı Trafik Yönetim Sistemi ihalesi

İzmirde Akıllı Trafik Yönetim Sistemi ihalesi yapılacak


İZMİR (A.A) - Dünyanın gelişmiş kentlerinde uygulanan akıllı ve çevreci trafik sisteminin Türkiyede ilk defa İzmirde uygulanacağı, sistem için 6 Ağustos Pazartesi günü ihaleye çıkılacağı bildirildi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyanın pek çok gelişmiş kentinde uygulanan akıllı, çevreci, engelli dostu Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemini hayata geçirmek amacıyla 6 Ağustosta proje ve yapım ihalesi gerçekleştirilecek. İhale ulusal ve uluslararası tüm isteklilere açık olacak.
     Akıllı trafik yönetim sisteminde kavşaklar ve otoparklar, yaklaşık 700 kameranın kullanılacağı sistem ile yönetilecek. Kırmızı ışık, hız ve park ihlalleri, kurulan kameralar ile elektronik olarak denetlenecek. Kameralar ve sensörler aracılığıyla elde edilen trafik yoğunluk bilgeleri, cep telefonu, internet, oluşturulacak çağrı merkezi ve televizyon radyolar aracılığıyla vatandaşların kullanımına sunulabilecek.
     Sistemde, yeraltına döşenen manyetik sensörler yardımı ile kavşaklara giren ve çıkan araçlar sayılabilecek. Yoğunluk bilgilerine göre sinyalize kavşak süreleri (yeşil, kırmızı ve sarı ışık) otomatik olarak sistem tarafından ayarlanacak. Bu sayede kavşaklardaki bekleme süreleri kısalacak.
     Kent içinde belirlenen güzergahlarda kurulacak 110 adet Trafik İzleme Sistemi ile trafik akış ve yoğunluklarının kentli tarafından da izlenebilmesi, kural ihlallerinin gözlenerek kontrol altına alınması, merkezi olarak arıza tespiti ve arızaya en kısa sürede müdahale gibi faydalar sağlanacak. Belirli noktalara 145 adet trafik ölçüm kamerası ve 64 adet trafik ölçüm sensörü yerleştirilecek. Kamera ve sensörler ile elde edilen bilgiler Trafik Kontrol Merkezi tarafından değerlendirilerek sürücülerin hizmetine sunulacak.
     Kurulacak sistem ile oluşturulacak Trafik Yoğunluk Haritaları üzerinden trafik yoğunluğu ve hızları, seyahat süreleri, otopark, hava ve yol durumu gibi bilgileri canlı olarak takip edilebilecek. Ayrıca yeni sistem ile vatandaşlar, otoparkların doluluk oranı bilgileri baz alınarak uygun olan otoparklara yönlendirilebilecek.
     Sistem içinde kurulacak Elektronik Denetleme Sistemi sayesinde kırmızı ışık, hız ve park ihlali yapan araçlar, 163 adet tespit sistemi, kameralar ve sensörler aracılığıyla otomatik olarak tespit edilirken, 12 güzergaha kurulacak Hız Koridoru Sistemi sayesinde de kent içinde belirlenen güzergahlarda araçların ortalama hızlarının bir koridor boyunca ölçülmesi sağlanacak ve hız kurallarını ihlal eden araçlar tespit edilebilecek.
     Ayrıca yine sistem içinde 116 noktada Park İhlal Tespit Sistemi kurulacak.
     Kent içinde belirli noktalara yerleştirilecek trafik izleme kameraları aracılığıyla trafik görüntüleri canlı olarak Trafik Kontrol Merkezine iletilecek ve olağan dışı durumlarda anında müdahale imkanı kazanılacak.
    
     Muhabir: Medat Şenay
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber İzmirde Akıllı Trafik Yönetim Sistemi ihalesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER