İzmirde 9 yıl önce kaybolan iş

İzmirde 9 yıl önce kaybolan iş adamının öldürülmesine ilişkin dava -2004 yılında kaybolduktan sonra 2009da kemikleri bulunan iş adamı Sezai Rahmi Özdenin öldürülmesine ilişkin davada, iki sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı


İZMİR (A.A) - İzmirde 2004 yılında kaybolan ve Ağustos 2009da polisin yaptığı operasyonla kemikleri Gaziemir ilçesinde ormanlık alanda gömülü bulunan iş adamı Sezai Rahmi Özdenin öldürülmesine ilişkin açılan davada, iki sanığa müebbet hapis cezası verildi.
     İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar Mustafa Edik ve Güneş Murat Baltacı, Özdenin yakınları ve tarafların avukatları katıldı.
     Mahkeme heyeti, yargılama sonunda oy çokluğuyla Mustafa Edik hakkında, Özdenin öldürülmesine azmettirdiği, Güneş Murat Baltacı hakkında ise cinayete iştirak ettiği gerekçesiyle müebbet hapis cezası verdi.
     Heyet, Güneş Murat Baltacı ve tutuksuz sanık Hakan Zambakı, Sezai Rahmi Özdenin aracını yakmak suçundan da 5 yıl 10ar ay, tutuksuz sanık İsa Ediki de ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırırken, tutuksuz sanık Erkan Keskinerin müşteki Şadiye Narine yönelik tehdit suçundan beraatına hükmetti.
     Mahkeme heyeti, adam öldürme suçuna iştirak ettikleri gerekçesiyle sanıklar İsa Edik, Mahmut Erol, Erkan Edik ve Mustafa Erdem ile ilgili delillerin takdir ve ifası (gereğinin yerine getirilmesi) için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
    
     -Kaybolduktan 5 yıl sonra kemikleri bulunmuştu-
    
     Sahibi olduğu Sözden Demirçelik ile satın alıp adını Say Metal olarak değiştirdiği Ege Metali sattıktan sonra, 2004 yılının Ekim ayında ortadan kaybolan Sezai Rahmi Özdenin dosyası, 2007 yılında kurulan özel bir ekiple tekrar araştırılmaya başlanmış, polisin 2 yılı aşkın süren teknik ve fiziki takibinin ardından, 2009un Ağustos ayında düzenlenen operasyonda, çete lideri olduğu iddia edilen Mustafa Edik, avukat Talat Tekkılıç, avukatın şoförü Güneş Murat Baltacının da aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alınmıştı.
     Yapılan sorgulama sonunda, fabrikanın genel müdürüyken hisseleri ele geçirdiği belirlenen Edik, avukat Tekkılıç, şoförü Baltacı tutuklanmış, 9 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Avukat Tekkılıç, dava açılmadan önce tedavi gördüğü kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitirmişti.
     Hazırlanan iddianamede, tutuklu zanlılardan örgüt lideri olduğu öne sürülen Mustafa Edik hakkında, Özdenin öldürülmesine azmettirdiği, Güneş Murat Baltacı hakkında ise cinayete iştirak ettiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber İzmirde 9 yıl önce kaybolan iş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER