İzmirde askeri aracın geçişi sırasındaki patlama

İzmirde askeri aracın geçişi sırasındaki patlama -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Omuz omuza bir olduk, beraber olduk, ay yıldızlı bayrağımızı asla yere düşürmedik. Bundan sonra da yere düşmesi mümkün değil


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk milletinin bayrağını asla yere düşürmeyeceğini belirterek, Bunu aklına koyan, bu ahmaklık yolunda gidenler akıllarını başlarına alsınlar dedi.
     Bakan Yıldırım, Foçada askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin tarih boyunca çok büyük badireler atlattığını ancak bin yıldır bu coğrafyada bir ve tek olarak yaşamayı başardığını belirtti.
     Türkiyeyi bölmeye, parçalamaya yönelik sayısız plan ve projenin Çanakkalede tarihe gömüldüğünü, İzmirde denize döküldüğünü vurgulayan Yıldırım, tarihten gelen bir geleneğe, devlet kültürüne sahip olan Türkiyenin, üzerinde oynanmaya çalışılan oyunları görebilecek ve o oyunları bozabilecek güçte olduğunu bildirdi.
     Foçadaki terör saldırısında masum askerlere tuzak kurulduğuna dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:
     Bir askerimiz şehit oldu, yaralılarımız var. Şehidimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İzmirde yaşanan terör saldırısında yaralananlara kan vermek için İzmirliler adeta yarıştı. İzmir, duyarlı ve milli refleksleri yüksek olan bir şehir. İzmirliler, bu tavırlarıyla dosta, düşmana önemli mesaj verdi. Türk milleti büyük bir millettir. Bu millet, bu topraklarda bin seneden fazla zamandır her türlü desiseye, her türlü saldırıya, her türlü tezgaha karşı koydu, pabuç bırakmadı. Omuz omuza bir olduk, beraber olduk. Ay yıldızlı bayrağımızı asla yere düşürmedik. Bundan sonra da yere düşmesi mümkün değil. Bunu aklına koyan, bu ahmaklık yolunda gidenler akıllarını başlarına alsınlar. Ne onlar, ne onların efendileri, ne onların kılavuzları bu büyük milleti, bu büyük ülkeyi dize getirebilirler. Bu böyle bilinsin.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber İzmirde askeri aracın geçişi sırasındaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER