İzmirde eğitim öğretim yılı açılış töreni

İzmirde eğitim öğretim yılı açılış töreni -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım: -Taşa toprağa yapacağınız yatırımın bir miadı vardır, ama insana yapacağımız yatırımın nesiller boyunca devam edeceğini, ülkemizin


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, eğitimin önemine işaret ederek, Taşa toprağa yapacağınız yatırımın bir miadı vardır. Ama insana yapacağımız yatırımın nesiller boyunca devam edeceğini, ülkemizin muasır medeniyet seviyesine ulaşacağına inanıyoruz dedi.
     İzmirde, 2012-2013 eğitim öğretim yılı, Narlıdere İlhan Onat İlkokulunda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırımın da katıldığı törenle başladı.
     Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, hükümet olarak eğitim, sağlık ve ulaşıma büyük yatırımlar yaptıklarını ifade ederek, iktidarları öncesinde 2002 yılında 7,5 milyar lira olan milli eğitime ayrılan bütçenin, yaklaşık 5 kat artarak 39 milyar liraya ulaştığına dikkati çekti.
     Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana başlatılan eğitim seferberliğinin meyvesini vermeye başladığını, okur-yazar oranının yüzde 80in üzerine çıktığını dile getiren Yıldırım, Şimdi bilgisayar çağı. Bu çağda görev öğrencilerimize düşüyor. Bilgisayar çağında onlar bilgisayarı bize öğretecek. Nesiller arasındaki uçurumu da ortadan kaldırmaya çok büyük katkı sağlayacaklar dedi.
     Yıldırım, bu yıl eğitim öğretimde yeni bir sisteme geçildiğini ve 4+4+4 olarak adlandırılan bu sistemde öğretmenlere büyük görev düştüğünü belirtti.
     Dünyaya yön verecek nesiller yetiştirmenin yegane yolunun, iyi ve kaliteli bir eğitim öğretimden geçtiğini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:
     Taşa toprağa yapacağınız yatırımın bir miadı vardır. Ama insana yapacağımız yatırımın nesiller boyunca devam edeceğini, ülkemizin muasır medeniyet seviyesine ulaşacağına inanıyoruz. Yarınlarımızın güvencesi olan yeni nesillerin, çağın gerekleriyle yetişmesi en büyük arzumuzdur. 10 yıllık bir süre içerisinde toplam 800 bini bulan öğretmen kadromuzun 317 bini bu dönemde atandı. Neredeyse yüzde 40 son 9 yılda eğitim camiasına katılmış öğretmenlerimizden oluşmaktadır.
     Bakan Yıldırım, törenin gerçekleştirildiği okulun hayırsever İlhan Onat tarafından yenilenerek yeni eğitim öğretim yılını karşıladığını ifade ederek, Geçen yıl kendisi bir söz vermişti. Bugün o sözü yerine getirmenin mutluluğu içindeyim. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere, vakfı aracılığıyla burs müjdesi verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz dedi.
    
     -Bu ülke tek vatandır-
    
     Açılış töreninde, yaşanan terör olaylarını da kınayan Bakan yıldırım, şöyle konuştu:
     Bu ülke tek vatandır. Tek vatan hedefimize ülkemizin birliği, beraberliği, kardeşliğinin bozulması yönündeki faaliyetlerle bölücülük yaparak, kan akıtarak, hain pusular kurarak askerimizi, polisimizi şehit eden bölücü terörü bir kez daha nefretle kınıyorum. Dün Hakkaride Bingölde şehit olan güvenlik personelimize Allahtan rahmet diliyorum. Herkes şunu iyi bilmedir ki, bölücü terör örgütü ve onun efendileri ne yaparsa yapsın, ülkeyi bölmeye parçalamaya güçleri asla yetmeyecektir. Acılar yaşatabilirler, belki yeni acılar yaşayabiliriz, ama 75 milyonun tamamı bu ülkenin birlik ve beraberliğinden, o bayrağın dalgalanmasından asla vazgeçmeyecektir. Bu ülke için fikirleri varsa gelsinler söylesinler. Bu ülkenin gelişmesi için katkıları varsa gelsin söylesinler. Gittikleri yol çıkmaz bir sokaktır.
     İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise İzmirin 700 bine yakın öğrencisi 35 binin üzerinde öğretmeniyle yeni eğitim öğretim dönemine hazır olduğunu söyledi. İzmirde öğretmen açığının bulunmadığını anlatan Kıraç, öğrencisi, öğretmeni, idarecisiyle bir bütünlük içinde yeni yılı geride bırakacaklarına inandıklarını kaydetti.
     Hayırsever işadamı İlhan Onat da yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulundu.
     Törenin sonunda okuldaki bir sınıfa konuk olan Binali Yıldırım, öğrencilere çikolata ve çeşitli hediyeler verdi, bir sıraya oturarak öğrencilerle sohbet etti.
     Öte yandan açılış töreni öncesinde, kendilerine Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri adını veren bir grup, 4+4+4 eğitim sistemini protesto etti.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmirde eğitim öğretim yılı açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER