İzmirde kapı imalathanesindeki patlamaya ilişkin dava

İzmirde kapı imalathanesindeki patlamaya ilişkin dava -5 kişinin öldüğü patlamaya ilişkin yargılanan iş yeri sahibinin tahliye talebi reddedildi


İZMİR (A.A) - İzmirin Karabağlar ilçesinde 5 kişinin öldüğü bir kapı imalathanesindeki patlamaya ilişkin, taksirle ölüme neden olmak suçundan yargılanan iş yeri sahibinin tahliye talebi reddedildi.
     İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Şafak Odabaşıoğlu ile müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.
     Sanık Şafak Odabaşıoğlu, iddianamedeki bazı hususların doğru olmadığını savunarak, Olmayana var, olan bacaya yok deniliyor. Oysa fotoğraflarda da görüldüğü gibi havalandırma bacası mevcut. Ayrıca var olduğu iddia edilen 22 varil tiner de gösterilmedi, bunun da gösterilmesini talep ediyorum diye konuştu.
     Sanık avukatı İsmail Haydaroğlu da 19 aydır tutuklu bulunan müvekkilinin tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
     İzmirin Karabağlar ilçesinde, geçen yıl nisan ayında bir kapı imalathanesinde meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangında, itfaiye eri Ozan Avşar, işçiler Mustafa Demiralay, Memik Yener Erbaş, Harun Cirit ve Mustafa Kurt hayatını kaybetmişti.
     İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, iş yeri sahibi Şafak Odabaşıoğlu hakkında taksirle ölüme ve yangına neden olmak suçundan dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber İzmirde kapı imalathanesindeki patlamaya ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER