İzmirde PTT çalışanları iş bıraktı

İzmirde PTT çalışanları iş bıraktı


İZMİR (A.A) - İzmirde PTT çalışanları Posta Hizmetleri Kanun Tasarısının geri çekilmesi istemiyle bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.
     Basmane Meydanında toplanan PTT çalışanları, Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüş yaptı. Burada açıklama yapan Türk Haber-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı İsmet Özalp, kanun tasarısının geri çekilmesi için üç sendikanın bugün ülke genelindeki tüm PTT işyerlerinde bir gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdiğini belirtti.
     Tasarının PTT çalışanlarının geleceğini olumsuz etkileyeceğini savunan Özalp, Hükümet bu yasa tasarısıyla, PTTnin düşük ücretle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmeyi ve çalışanları esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçlamaktadır dedi.
     Özalp, açıklamasında şunları kaydetti:
     Öncelikle bu kanun tasarısı derhal geri çekilmesi ve kurumumuzun halka daha iyi hizmet verebilmesi için acilen kadrolu personel eksiğinin giderilmesi, dağıtıcıların yıpranma hakkının geri verilmesi ve 55 yaşında resen emekliliğe son verilmesi, yüksek gelir vergisi dilimlerimizin 657 sayılı kanuna uygun hale getirilmesi ve ücretlerimizin insanca yaşanacak düzeye yükseltilmesi gerekecektir. Aksi halde eylemlerimiz devam edecektir.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmirde PTT çalışanları iş bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER