İzmirde ulaşıma LYS düzenlemesi

İzmirde ulaşıma LYS düzenlemesi


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) başlangıç ve bitiş saatlerini dikkate alarak ulaşımda sefer sıklıklarını artırdı.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ESHOT Genel Müdürlüğü ve İzmir METRO AŞnin, 16-17 Haziran ve 23-24 Haziranda yapılacak olan sınavlarda ulaşım sıkıntısı yaşanmaması için sefer sayısını artırdığı belirtildi.
     Açıklamaya göre, ESHOT Genel Müdürlüğü, sınav merkezlerinin yoğunlukta olduğu Buca, Bornova, İnönü Caddesi, Yeşilyurt ve Mithatpaşa Caddesi bağlantılı hatları takviye edecek. Kent dışından gelenlerin ulaşımlarını daha rahat şekilde yapabilmeleri için otogar bağlantılı 50, 54, 250, 606, 607 nolu hatlar takviye edilecek. Ayrıca metro bağlantılı besleme hatlarına tahsis edilen otobüs sayıları artırılacak. Sınavın bitişinin ardından ise sınav merkezlerinin bulunduğu bölgelerden kent merkezine yeterli sayıda otobüs ilavesi yapılacak.
     İzmir METRO AŞ de, sefer planını yeniden düzenleyerek sefer sıklıklarını arttırdı. Buna göre 16 Haziran ve 23 Haziran Cumartesi günleri, 08:00-10:00 saatleri arasındaki metro sefer sıklığı 5 dakikaya indirildi. Metro seferleri, 12:00-14:00 saatleri arasında da 4 dakikada bir yapılacak. 17 Haziran ve 24 Haziran Pazar günleri ise aynı saat aralıkları içinde seferler 5 dakikada bir gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmirde ulaşıma LYS düzenlemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER