İzmirde yaşlı adamın kaçırılması davası

İzmirde yaşlı adamın kaçırılması davası -80 yaşındaki Yusuf Çyi kaçırıp öldürmeyi planlamakla suçlanan, aralarında yaşlı adamın karısının da bulunduğu 4ü tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada 2 kişi tahliye oldu


İZMİR (A.A) - İzmirde 80 yaşındaki Yusuf Çyi kaçırıp öldürmeyi planlamakla suçlanan, aralarında yaşlı adamın karısının da bulunduğu 4ü tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada 2 kişi tahliye edildi.
     İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar G.B, M.Ç, T.G, F.G, tutuksuz sanıklar Ş.Ç, Y.Ö, C.G. ile davacı Yusuf Ç. ve tarafların avukatları katıldı.
     Tutuklu sanık G.B. ifadesinde, ilişkisi olduğu Ş.Çnin kendisine, 80 yaşındaki eşini öldürüp mal varlığını üzerine geçirmek için çeşitli yöntemler denediğini anlattığını söyledi.
     Ş.Çnin, kocasının elektrik akımına kapılması için eve tamirci görünümünde girerek şofbene kaçak elektrik vermesini istediğini, karşılığında 50 bin lira teklif ettiğini öne süren G.B, paranın bir kısmını almasına rağmen Yusuf Çyi öldürmek amacının olmadığını, bu nedenle kadın ve damadı tarafından tehdit edildiğini kaydetti.
     Olayla ilgili Yusuf Çyi bilgilendirme amacıyla cami çıkışında otomobiline bindirmek istediğini aktaran C.G, bağırmaya başlaması üzerine yaşlı adamı araçtan attığını ifade etti.
     Yusuf Çnin eşi S.Ç. ise suçlamaları reddederek, sanık G.Bın anlattıklarının doğru olmadığını, eşinden aldığı vekaletle çektiği parayı ihtiyaçları, giderleri ve kirada olan dairenin tadilatına harcadığını bildirdi.
     Sanık avukatları tutuklu sanıkların tahliyesini talep ederken, Yusuf Çnin avukatı ise tutuksuz sanıkların da tutuklanmasını istedi.
     Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar M.Ç. ve F.Gnin tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Almanyadan emekli olan eşini kaybetmesinin ardından 54 yaşındaki Ş.Ç. ile evlenen 80 yaşındaki Yusuf Ç, 12 Aralık 2012de polise başvurarak cami çıkışında kendini bir otomobile zorla bindirip kaçırmak isteyen kişilerin, direnmesi üzerine paraları alıp kendisini bıraktıklarını bildirmişti. Olay yeri çevresindeki güvenlik kamera görüntülerden yola çıkan polis, yaşlı adamı kaçırmak istedikleri iddiasıyla G.B (27), M.Ç. (24), T.G. (27) ve F.Gyi (25) yakalamıştı.
     G.Bnin, yaşlı adama öldürmesi için karısı tarafından tutulduğunu ileri sürmesi üzerine, Yusuf Çnin eşi Ş.Ç ile kadının oğlu Y.Ö. (31) ve damadı C.G. (41) de gözaltına alınmıştı.
     G.B, T.G, M.Ç, F.G. tutuklanırken, Ş.Ç, Y.Ö ve C.G tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
     Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıklar G.B. ile tutuksuz sanık Ş.Ç, Y.Ö ve C.G hakkında müebbet hapis cezası, tutuklu sanıklar T.G, M.Ç, F.G. hakkında ise nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber İzmirde yaşlı adamın kaçırılması davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER