İzmirin EXPO 2020 adaylığı

İzmirin EXPO 2020 adaylığı -EXPO heyeti, adaylık sürecindeki 3. sunumunu yapmak için Parise hareket etti -Vali Kıraç: Sunumumuzu, temamıza dayalı olarak güçlü ve kalıcı bir algının oluşturulması için hazırladık (


İZMİR (A.A) - EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi üyeleri, kentin adaylık sürecindeki 3. sunumunu yapmak için Parise hareket etti.
     İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, Adnan Menderes Havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, güçlü bir heyetle Parise gittiklerini, hazırladıkları sunumla BIE delegelerine sağlık temasının ve İzmirin önemini anlatacaklarını belirtti.
     Kıraç, Sunumumuzu, temamıza dayalı olarak güçlü ve kalıcı bir algının oluşturulması için hazırladık. Delegasyona, insanlığın geleceği, sağlığı ve yaşamıyla ilgili İzmirin hedefinde, içinde bulunduğu coğrafyanın sağlık ve bilim merkezi olmak vardır mesajını vereceğiz dedi.
     Yaklaşık 50 kişilik heyette Vali Kıraçın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi üyeleri ile CHP İstanbul Milletvekili BM İnsan Hakları ve Engelliler Komisyonu Üyesi Şafak Pavey yer aldı.
     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın da heyete Pariste dahil olacağı bildirildi.
     Heyet, yarın OECD binasında yapılacak 152. BIE Genel Kuruluna katılacak. Genel kurulda İzmir, EXPO 2020 için hazırladığı üçüncü sunumu Defne Samyelinin yönetiminde gerçekleştirecek. Sunumda Bakan Günay, Vali Kıraç ile milletvekili Pavey konuşma yapacak. Adaylıkla ilgili hazırlanan iki film gösterilecek.
     Paristeki sunumu, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile çeşitli medya gruplarının üst düzey temsilcileri de izleyecek.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber İzmirin EXPO 2020 adaylığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER