İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Belediye doğru yönetiliyor. Devlet malı, kul hakkı bilinci ile yönetiliyor


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belediye doğru yönetiliyor. Devlet malı, kul hakkı bilinci ile yönetiliyor dedi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinin Çiğli Anadolu Caddesi üzerinde yaptırdığı yürüyen merdivenli, asansörlü 4 üst geçit törenle hizmete açıldı.
     Balatçık üst geçidinde düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin 8 yıl önce Türkiyenin en borçlu, kredibilitesi en düşük, müteahhitlerin para alamama korkusuyla ihalelere girmediği bir belediye olduğunu, bugün ise bu durumun değiştiğini belirtti.
     Anadolu Caddesinin 2006 ve 2008 yıllarında bölümler halinde Karayolları Genel Müdürlüğünden belediyeye devredildiğini, bugüne kadar buraya 207 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Kocaoğlu, Büyükçiğli, Harmandalı kavşaklarının tamamlandığını, yıl sonuna kadar Evka 5 kavşağının bitirileceğini, yol üzerinde yürüyen merdivenli, asansörlü 10 üst geçidin bitirildiğini ayrıca Aliağa- Menderes demiryolu hattı üzerinde 14 üst geçit daha yaptıklarını anlattı.
     Büyükşehirlerin çok büyük sorunları olduğunu dile geçiren Kocaoğlu şöyle konuştu:
     Çalışmalarımızı mutlaka tamamlayacağız ancak 3,5 yıldır hiçbir suçumuz olmadığı halde başımıza gelenleri hem bütün İzmirli, hemde Türkiyede yaşayan herkes biliyor. Planlandığı şekilde, kanunlara uygun, hiçbir açık bırakmadan çalışmaları yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi 8 yıl önce Türkiyedeki en borçlu belediyelerinden birisi idi, kredibiletisi en düşük, müteahhitlerin para alamama endişesi ile ihalelere girmediği belediye idi, biz en saygın kurumlarından biri haline getirdik. Hazineye eski para ile 1 katrilyon 650 trilyon lira borç ödedik. Anadolu Caddesi için harcadığımız para 207 milyon lira. Aliağa-Menderes projesi için 650 milyon lira harcadık. Kamulaştırmalar için ödediğimiz para 740 milyon lira, her gün de kamulaştırma yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi doğru yönetiliyor, devlet malı, kul hakkı bilinci ile yönetiliyor. Böyle yönetildiği için bütün yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Yatırımlarda bizden kaynaklanmayan gecikmeler oluyor. Örneğin ihaleye itiraz nedeniyle asfalt sezonunun yarısı boşa gitti, çalışmalara başladık, taşeron firmaların sayısını arttırarak hızla asfalt işine gireceğiz.
     Kocaoğlu, 450 solo otobüs, 100 körüklü ve 100 midibüs alınacağını, bazı ihalelerin bittiğini, otobüslerin gelmeye başladığını, körüklü otobüsler için yeniden ihaleye çıkılacağını ve şehirde kullanılmakta olan otobüslerin yarısının yenileneceğini söyledi.
     Aziz Kocaoğlu, 2013 yılında 9 ilçe ve 15 beldenin büyükşehir belediyesi sınırlarına katılma ihtimali üzerine de projeler yaptıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Medat Şenay
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER