İzmir Fuarı, EXPO hedefiyle bütünleşecek

İzmir Fuarı, EXPO hedefiyle bütünleşecek -82. İzmir Enternasyonal Fuarı, İzmirin Daha iyi bir dünya için yeni yollar / Herkes için sağlık temalı EXPO 2020 adaylığıyla bütünleşmek üzere sağlık temasıyla gerçekleştirilecek


İZMİR (A.A) - 82. İzmir Enternasyonal Fuarı, İzmirin Daha iyi bir dünya için yeni yollar / Herkes için sağlık temalı EXPO 2020 adaylığıyla bütünleşmek üzere sağlık temasıyla gerçekleştirilecek.
     İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret AŞde (İZFAŞ) düzenlenen basın toplantısında 29 Ağustos-8 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacak İzmir Enternasyonal Fuarına ilişkin gelişmeler hakkında bilgi verildi.
     İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, İzmirin fuarcılık geleneğini ortak bir değer olarak gördüklerini, fuarı kutsal bir emanet gibi gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini söyledi. Bu yıl 82.si yapılacak fuarın temasının, İzmirin EXPO 2020 adaylığıyla bütünleştirme noktasından hareketle sağlık olarak belirlendiğini kaydeden Örs, Fuarı, Kasım ayında verilecek EXPO kararı öncesinde, EXPO ile ilgili çalışmaların taçlandırılması olarak görüyoruz dedi.
     Örs, kentin EXPO adaylığındaki en önemli argümanının fuarcılık geleceği olduğunu düşündüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Bu fuarı yaratan İzmirliler, EXPOyu da en iyi şekilde yapacaktır. Fuardaki gücümüzü Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) delegelerine aktarmak istiyoruz. EXPO Yürütme Kurulu ile bu konuda diyalog kurduk. Delegelerin fuar döneminde İzmire davet edilebileceğini ya da o dönemde toplantı uluslararası sempozyum, toplantı düzenlenebileceğini düşünüyoruz.
     Partner ülke olarak belirlenen Sri Lankanın, farklı kültürü ile fuara renk katacağına inandığını belirten Örs, fuarın onur konuğu ilin de Sinop olarak belirlendiğini söyledi.
     Örs, özellikle geçen yıl yapılan fuarı gençleştirme çalışmaları ile fuarın üzerindeki tozu silkelediklerini ifade ederek, fuarı gençleştirme, güncelleştirme çalışmalarını sürdüreceklerini, bu yıl gençlerin yanı sıra çocuklara yönelik de çalışmalar yapacaklarını ve fuarı sadece İzmirin değil, Ege Bölgesinin şöleni haline getirmek istediklerini aktardı.
    
     -Sri Lanka Büyükelçisi Wijeratne-
    
     Sri Lankanın Ankara Büyükelçisi Bharathi Wijeratne de, Türkiye ve İzmirin ülkesi için her zaman önem taşıdığını, bu nedenle İzmirde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın doğum günü olması nedeniyle de mutlu olduğunu söyledi.
     Ailesinde Türkiyenin gönüllü büyükelçileri bulunduğunu kaydeden Wijeratne, ülkesinin, daha önce ziyaretçi olarak geldiği fuara katılmasını önemsediğini belirtti.
     Wijeratne, Sri Lankanın Hint Okyanusunun incisi, İzmirin de Ege Denizinin incisi olduğunu kaydederek, Partner ülke olmamızın, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştireceğine inanıyorum dedi.
     İzmir Sinoplular Dayanışma, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ayrancıgil de İzmirde 40 binden fazla Sinoplu olduğuna dikkati çekerek, Sinopu en iyi şeklide tanıtmaya çalışacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmir Fuarı, EXPO hedefiyle bütünleşecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER