İzmir Valisi Kıraç EXPO 2020 gönüllüleriyle

İzmir Valisi Kıraç EXPO 2020 gönüllüleriyle buluştu -Kıraç: Biz dünya şehriyiz. Hedeflerimiz, programlarımız ve bölge planlarımız var. Bölgenin ihtiyacı olan planları 6-7 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi, EXPO 2020 Yürütme Komitesi ve Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, Biz dünya şehriyiz. Hedeflerimiz, programlarımız ve bölge planlarımız var. Bölgenin ihtiyacı olan planları 6-7 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz dedi.
     Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde EXPO 2020 gönüllülerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Cahit Kıraç, EXPOyu en iyi algılayan şehrin İzmir olduğunu belirtti.
     Kıraç, İzmirin her sektörde insanları bir araya getirdiğini belirterek, Uluslararası nitelikte dünyanın en büyük insanlık buluşması için İzmir en uygun şehir olacaktır. EXPO 2020 projesini yürütürken en büyük dayanağımız insan kaynağıdır diye konuştu.
     İzmirin EXPO 2015 adaylığı sürecinde de çalıştığını anlatan Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     EXPO 2020 sadece kent projesi değil, Ege ve Türkiye projesidir. EXPOya gelecek insanlar Türkiyeye değişik noktalardan giriş yapacak. İzmirdeki havaalanı da 20 milyon kişiye hitap edecektir, buradan dış noktalara uçuş yapılması için de gayret gösteriyoruz. 2020 EXPOya ev sahipliği yaparken dünyanın çeşitli yörelerinden insanları İzmirde ağırlayacağız.
     Kıraç, İzmirin sağlık temasıyla EXPO 2020ye aday olduğunu, termal kaynakların kentin organizasyon adaylığında avantaj sağladığını, kentin adaylık dosyasının Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) delegeleri tarafından beğenildiğini söyledi.
     İzmirde Efes Antik Kenti gibi dünyaca ünlü kültürel zenginlikler olduğunu hatırlatan Kıraç, kültürel zenginliği, teması ve insan kaynağı ile İzmirin misafirlerini ağırlamaya hazırlandığını belirtti.
     Kıraç, EXPOnun ticari fuar değil, insanlık buluşması olduğunu ifade ederek, Biz dünya şehriyiz. Hedeflerimiz, programlarımız ve bölge planlarımız var. EXPO ile kendimize çıta koyuyoruz. Bölgenin ihtiyacı olan planları 6-7 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bölgemizin ihtiyaçları var ve bunları yapma irademiz de ortadadır değerlendirmesinde bulundu.
     Kıraç, İzmirin EXPO 2020 adaylığında en tecrübeli aday olduğunu sözlerine ekledi.
     Konuşmanın ardından gönüllülere İzmirin EXPO 2020 adaylığı hakkında teknik sunum yapıldı.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ali Korkmaz
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber İzmir Valisi Kıraç EXPO 2020 gönüllüleriyle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER