İzmir Valisi Kıraç:

İzmir Valisi Kıraç: "Dünyanın gelişmiş ülkelerindeki insanlar tedavi için Türkiyeyi tercih ediyorlar"


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, dünyanın gelişmiş ülkelerindeki insanların sağlık tedavileri için Türkiyeyi tercih ettiğini söyledi.
     Kaya İzmir Termal ve Convention Grup işbirliği ile Kaya İzmir Termal Otelde kurulan Şifa Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesinin açılışı törenine konuşan Vali Kıraç, İzmirin dünyanın önemli bir termal merkezinde bulunduğunu ve bunun iyi şekilde kullanılması gerektiğini belirterek, "Onun için biz sağlık temalı 2020 EXPOsuna aday olduk" dedi.
     İzmir dünya şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine işaret eden Kıraç, şöyle konuştu:
     "Dünyanın gelişmiş ülkelerindeki insanlar sağlık tedavileri için Türkiyeyi tercih ediyorlar. Termal kaynak her yerde yok. Geçmişten aldığımız mirasla üzerine yenilerini ekleyerek biz bunu geliştiriyoruz. Agamemnon 2 bin 500 sene önce burada termal kaynaklarla, termal tedavi ile insanlarını, askerlerini rehabilite etmiş tedavilerini yapmış. Bugün bilim geldiği seviye ve bu kaynakların burada oluşu ve yetişmiş insan kaynağı ile daha iyisini, o günlerde yapılanların daha güzelini, daha verimlisini insanlığa sunmak durumundayız ve bunu yapıyoruz. İşte bu açıdan sağlık altyapısına destek vereceğim. Bu tür tesislerin İzmir için bölge için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dünyada artık sağlık turizminde dönen kaynak 600 milyon civarına ulaştı. Bu pastanın büyük bir çoğunluğunu ülkemize getirmek için bu tür tesislere büyük bir ihtiyaç var."
     Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan ise Şifa Grubunun vakıf ile başlayıp, daha sonra hastane ile gelişerek Bornova ve Erzurumdaki hastaneler ve üniversite ile bugün 11 kuruma ulaştığını kaydetti.
     Bugün, hayal ettiklerinin çok ötesinde olduklarını dile getiren Erdoğan, "Hayallerimizinde ötesine geçen sağlıkta çok güzel bir gelişme oluyor. Sadece Türkiyeye değil EXPO ile Şifa Sağlık Grubu ve tüm dünyaya sağlık götürecek gibi görünüyor. Bu durum uzakta değil belki cumhuriyetin 100. yılında Türkiye sağlıkta dünyanın önde gelen ülkelerin başında gelebilir" dedi.
     Şifa Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Şifa Sağlık Grup Başkanı Mehmet Ateş de fizik tedavi merkezinin günde 150-200 hastaya hizmet verebilecek kapasitede olduğunu ve merkezin SGK ve özel sigortalarla anlaşmalı olduğunu belirtti.
     Kaya İzmir Thermal ve Convention Genel Müdürü Muzaffer Tağıl, Kaya Grupun Türkiyenin çeşitli yerlerinde 9 turizm tesisinin bulunduğunu ve grubun kurucusu Burhanettin Kayanın, sağlık turizmine büyük önem verdiğini ifade ederek, "O nedenle bizim de hedefimiz sağlık turizminde Kaya İzmir Thermal & Conventionı en üst seviyelere taşıma, otelimizin yüzde 100 sağlık turizmine hizmet verir duruma getirmektir" diye konuştu.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmir Valisi Kıraç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER