İzmit Körfez Geçişi ve İstanbul

İzmit Körfez Geçişi ve İstanbul-İzmir Otoyol Projesi -Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Parseker: -Eğer bu projeye raylı sistemi katabilirsek finans, sanayi, ticaret, tarım ve turizmin tam anlamıyla entegre olduğu devasa b


BURSA (A.A) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, İzmit Körfez Geçişi ve İstanbul-İzmir Otoyol Projesinde revizyon yapılarak bu hatta hızlı trenin de dahil edilmesi gerektiğini belirterek, Eğer bu projeye raylı sistemi katabilirsek finans, sanayi, ticaret, tarım ve turizmin tam anlamıyla entegre olduğu devasa bir refah bölgesi yaratmış oluruz dedi.
     Parseker, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin dört büyük kenti arasında yer alan İstanbul-İzmir ve Bursanın otoyol ve raylı sistemle entegrasyonunun tek bir projeyle gerçekleştirilebileceğini bildirdi.
     Üç büyük kentin birbirine daha hızlı ulaşabilir olmasının ekonomiye büyük aktivite katacağını ifade eden Parseker, bu durumun Türkiyenin 2023 hedeflerine daha kolay ulaşması için de önemli olduğunu bildirdi. Hızlı trenin İzmit Körfez Geçiş Projesine eklenmesi halinde Bursa-İstanbul arasının yarım saate, Bursa-İzmir yolunun 1,5 saate ineceğini vurgulayan Parseker, şunları kaydetti:
     İstanbul-İzmir ve Bursanın milli gelire katkısı satın alma gücü paritesine göre toplam 450 milyar doların üzerinde. Ankarayı da katarsak bu rakam 550 milyar doları aşıyor. İstanbul-Bursa-İzmir güzergahında otoyol ile raylı sistem entegrasyonu mutlaka yapılacak. Çünkü bu büyük bir ihtiyaç. Bugün önümüzde büyük bir fırsat var. İzmit Körfez Geçiş Projesinin zorluklarını biliyoruz ama bugün projeye eklenecek bir raylı sistem katkısı, bu büyük yatırımın rantabilitesini maksimize edecektir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırımın şahsında hükümetin bu proje konusundaki hassasiyetini yakinen biliyoruz. Eğer bu projeye raylı sistemi katabilirsek finans, sanayi, ticaret, tarım ve turizmin tam anlamıyla entegre olduğu devasa bir refah bölgesi yaratmış oluruz. Bu proje amiyane tabirle bir koyup üç alma projesidir. Bursa iş dünyası, bu konuda üzerine düşen sorumluluğu almaya hazırdır.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber İzmit Körfez Geçişi ve İstanbul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER