İZTOdan Vana ikinci okul

İZTOdan Vana ikinci okul -Van Valisi Karaloğlu: -İzmir, ülkenin en batısı, biz en doğusundayız. İzmiri Vana getiren sadece kardeşliktir


VAN (A.A) - Van Valiliği ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) arasında 12 derslikli ilköğretim okulu inşaatı için protokol imzalandı.
     Vali Ali Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen törende Vali Münir Karaloğlu ile İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, depremlerde ağır hasar alan Erciş ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunun yerine inşa edilecek olan 12 derslikli ilköğretim okulu için protokol imzaladı.
     Vali Karaloğlu, törende yaptığı açıklamada, Vanda depremin ardından topyekün seferberlikle, bir yıl gibi kısa sürede inanılmaz işler yapıldığını söyledi.
     İzmir ülkenin en batısı, biz en doğusundayız, iki uçtayız diyen Karaloğlu, Türkiye haritası ikiye katlandığında Van ile İzmirin üst üste geleceğini anlattı.
     Depremin ardından herkesin Vana öncelik verdiğini ifade eden Karaloğlu, İzmiri Vana getiren sadece kardeşliktir, bu da bu milletin büyüklüğüdür, gönül zenginliğidir. Bu kadar olumsuzluğa rağmen, bu başarı, hepimizin övünmesi gereken, hepimizi mutlu eden bir gelişme. Bütün milletimize, özellikle İZTOya, depremin ilk dakikasından itibaren hep yanımızda olduğu için, ikinci okulu yaptıracağı için teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     İzmirli dostlarını gezmek amacıyla Vana davet eden Karaloğlu, depremlerden en fazla etkilenen köylerden biri olan Gedikbulaka İZTO tarafından yaptırılan 16 derslikli okulun bitme aşamasına geldiğini hatırlattı.
     Karaloğlu, İZTOnun Ercişte depremden ağır hasar alan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunun yerine yeni okul yapılması için kaynak aktaracağına işaret ederek, Erciş halkı adına, ticaret odasının üyelerine ve İzmir halkına teşekkür etti.
    
     -Deprem dostluğumuzu, kardeşliğimizi test etti-
    
     İZTOya ikinci okul yapmaları konusunda herhangi bir taleplerinin olmadığını dile getiren Karaloğlu, Van depremi belki bizim fay hatlarımızı kırdı ama dostluğumuzu ve kardeşliğimizi test etti. Bu millet Allaha hamd olsun bu testten geçti. Kuzeyi, güneyi, doğusu, batısıyla bu testten geçti. Bu sınavı verdi. Bugün de onun bir tezahürüdür. Biz İZTOdan okul yaptırma talebinde bulunmadık, kendileri gelip buna karar verdi şeklinde konuştu.
     İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kazançoğlu ise İZTOdaki Vanlı üyelerin yeni bir okul yapılması yönünde yaptıkları teklifin ardından, ikinci okulu yapma kararı aldıklarını kaydetti.
     Eğitime çok büyük önem verdiklerini dile getiren Kazançoğlu, İzmirde bir üniversite ve 2 okul ve Vanda yapacakları 2 okul ile 5 okul yapmış olacaklarını vurguladı.
     Kazançoğlu, depremin ardından kentte çok güzel hizmetler yapıldığını, bir yılda inanılmaz bir kent meydana getirildiğine işaret etti.
     Vali Karaloğlu, törenin ardından Kazançoğluna Deprem Sonrası 365. Gün isimli Vanda Hayat Yolunda ve Vanın tanıtımının yer aldığı Van Güzel kitapları ile Urartu motiflerinin yer aldığı kahve fincanı takımı hediye etti.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İZTOdan Vana ikinci okul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER