İZTO heyeti Gürcistanda

İZTO heyeti Gürcistanda -İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: -Gezinin iki ülke ilişkilerinin gelişimine büyük katkı yapacağına inanıyorum


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Gürcistana yaptıkları gezinin iki ülke ilişkilerinin gelişimine büyük katkı yapacağına inandığını belirtti.
     İZTOdan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gürcistan-Batum ve Doğu Karadeniz İş ve İnceleme Gezisinin ilk gününde, Gürcistana bağlı Acara Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Levan Varshalomidze, 84 kişilik İZTO heyeti onuruna yemek verdi.
     Burada konuşan Varshalomidze, İZTO heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Bu tür görüşmelerin iki ülkenin dostluğunu geliştirmede büyük önem taşıdığını kaydeden Varshalomidze, 25 yıl önce Sovyetler Birliği vardı ve düşmandık. Bugün ise aramızda pasaportsuz seyahat ediyoruz. Bunlar basit ilişkiler değil. Kişiler bunu bu hale getiriyor. Sizler bunu bu hale getiriyorsunuz dedi.
     İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise kalabalık bir heyet ile Batuma geldiklerini kaydederek, Gezinin iki ülke ilişkilerinin gelişimine büyük katkı yapacağına inanıyorum diye konuştu.
     Yemeğe Gürcistan Türk Yatırımcıları Derneği Başkanı Cemal Bilgin Güllüoğlu, Türkiyenin Gürcistan Başkonsolosu Engin Arkına da katıldı.
     Gezinin ikinci gününde Türk ve Gürcü iş adamları ikili görüşmeler yapacak.
     (RMZ-HÜL)
<< Önceki Haber İZTO heyeti Gürcistanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER