İzzet Baysalın ölümünün 13. yılı

İzzet Baysalın ölümünün 13. yılı -Bolulu hayırsever iş adamı İzzet Baysal, ölümünün 13. yılında anıt mezarında düzenlenen törenle anıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Bolulu hayırsever iş adamı İzzet Baysal, ölümünün 13. yılında anıt mezarında düzenlenen törenle anıldı.
     Kurduğu İzzet Baysal Vakfı aracılığıyla Türkiyeye eğitim ve sağlık alanında yaklaşık 350 milyon lira değerinde 130 eser kazandıran, 5 Mart 2000de hayatını kaybeden hayırsever iş adamı İzzet Baysal için Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) kampüsündeki anıt mezarında tören düzenlendi.
     Bolu Valisi İbrahim Özçimen, törende yaptığı konuşmada, İzzet Baysalın sevgi ve hizmet bayrağını insanlığın zirvesine taşıyarak topluma büyük mesajlar verdiğini belirterek, kendisinden devraldıkları bayrağı ebediyete kadar zirvelerde taşımanın ağır sorumluluğunu üstlendiklerini söyledi.
     İzzet Baysalın gerek davranışlarıyla gerekse hizmet ve icraatlarıyla Boluya ve ülkesine olan görevini en üst düzeyde yerine getirdiğini, herkes için muhteşem bir model teşkil ettiğini vurgulayan Özçimen, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti:
     İzzet Baysal, Bolu ve Türkiyeye sayısız eser bıraktı. Para kazanmaktan çok, nasıl hayır yaparım düşüncesinde olan, ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısına büyük katkı sağlayan merhum İzzet Baysal, sayısız eserlerin mimarı olduğu kadar öğütleriyle ve ilkeleriyle de gönüllerimizdeki yerini daima muhafaza edecektir.
     Konuşmaların ve İl Müftüsü Mehmet Şahinin okuduğu duanın ardından, Baysalın anıt mezarına karanfil bırakıldı.
     Törene Bolu Valisi Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, vakfın mütevelli heyeti üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İzzet Baysalın ölümünün 13. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER