Jandarma Genel Komutanlığının kuruluş yıl dönümü

Jandarma Genel Komutanlığının kuruluş yıl dönümü -Yıl dönümü pastası Vali Çolak, Tuğgeneral Eken ve İl Jandarma Komutanı Albay Ünal Ödemiş tarafından Kürtçe parça eşliğinde kesildi


SİİRT (A.A) - Siirtte Jandarma Genel Komutanlığının 173. kuruluş yıl dönümü kutlandı.
     İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Musa Çolak, köklü ve başarılı bir geçmişe sahip olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin göz bebeği jandarma teşkilatının gece gündüz demeden 24 saat vatandaşa hizmet verdiğini, vatandaşın canını ve malını koruduğunu söyledi.
     Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetin birlik ve bütünlüğünün, aziz milletin huzur ve güvenliğinin en önemli teminatının jandarma teşkilatı olduğunu belirten Çolak, Jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutlamanın heyecan ve gururunu birlikte yaşıyoruz. Jandarma teşkilatı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de bölücü hain terör örgütüne karşı kahramanca mücadele vermektedir. Türk silahlı Kuvvetlerinin bölücü terör örgütüne karşı verdiği mücadelede görev alan kahraman köy korucularını da bu vesile ile kutluyorum dedi.
     3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken de teşkilatın 173 yıldan beri büyük bir başarı ile vatandaşın hizmetinde olduğunu bildirdi.
     Daha sonra yıl dönümü pastası Vali Çolak, Tuğgeneral Eken ve İl Jandarma Komutanı Albay Ünal Ödemiş tarafından kesildi. Pastanın kesilmesi sırasında Kürtçe Şemame parçası çalındı.
     Törene, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş yöneticileri ve geçici köy korucuları ile şehit aileleri katıldı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Jandarma Genel Komutanlığının kuruluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER