Jandarma kadına şiddete hayır diyecek

Jandarma kadına şiddete hayır diyecek -Isparta Jandarma Komutanlığı ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla Başbaşa Hayat Projesini hayata geçirdi


ISPARTA (A.A) - Isparta Jandarma Komutanlığı, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla Başbaşa Hayat Projesini hayata geçirdi.
     Isparta Valiliği Gül Salonunda düzenlenen projenin tanıtım toplantısına Isparta Vali Yardımcısı Kadri Canan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, Isparta Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Yakup Kütük ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ersin Uskun katıldı.
     Canan, toplantıda yaptığı konuşmada, son yıllarda toplumda kadına yönelik şiddet konusunda duyarlılığın arttığını, duyarlı olan herkesin de şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalarda yer aldığını belirtti.
     Gerek sosyal ve ekonomik, gerekse kültürel yönden çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak için çaba ve gayret sarf eden bir devletimiz var diyen Canan, Bu doğrultuda asla taviz vermediğimiz kadına şiddet konusunda duyarlılığın ve farkındalığın arttığını, hükümetin buna uygun politikalar geliştirdiğini, kanunların değiştiğini ve buna paralel olarak da illerde çalışmaların arttığını görüyoruz diye konuştu.
     Isparta Jandarma Komutanlığınca hayata geçirilen Başbaşa Hayat Projesi ile jandarmanın görev sahasında kadına yönelik şiddeti önlemeye çalışacağına anlatan Canan, bu şekilde ortaya çıkarılacak farkındalık yaratma çabasına ilgili kurumların destek vermesi gerektiğini belirtti.
     Isparta Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan ise çalışma kapsamında belirlenen alanlarda tarama faaliyetleri yapacaklarını, kadına şiddet konusunda asla taviz vermeyeceklerini belirtti.
     Projenin masa başında oturarak kağıt üzerinde değil, alanda yürütüleceğini vurgulayan Uyan, İstatistiklere baktığımızda bölgemizde bir şiddetin varlığını görüyoruz. Günde kayıtlara yansıyan en az bir olayımız var. Günde 8-10 olayımız oluyor, bunun içinde 1 olayımız kadına yönelik şiddet kapsamındadır. Bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlardan destek istiyoruz. Bu projeyi beraberce yürütmek istiyoruzdiye konuştu.
    
     -Başbaşa Hayat Projesi-
    
     Jandarmanın sorumluk alanında uygulanacak projede ilgili kurum ve kuruluşlarla koordine halinde ve suçların yoğunlaştığı yerleşim birimlerinde aile içi şiddeti önlemek maksadıyla, konusunda uzman personel tarafından seminer faaliyetleri düzenlenecek.
     Şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla özel tedbirler alınması planlanıyor.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Jandarma kadına şiddete hayır diyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER