Japon öğrenciler Safranboluda

Japon öğrenciler Safranboluda -Lise öğrencileri, Japonca şarkılar seslendirerek dans etti ve Safranbolulu öğrencilerin kına gecesi gösterisini izledi


KARABÜK (A.A) - Japonyadan Safranboluya gelen lise öğrencileri, Japonca şarkılar seslendirerek dans etti ve Türk öğrencilerin kına gecesi gösterisini izledi.
     Türkiyeyi yakından tanımak amacıyla kültürel ve tarihi mekanları gezen Kanagawa Gakuen Lisesinin öğrencileri dün akşam saatlerinde Safranboluya geldi. Geceyi Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin evlerinde geçiren öğrenciler, Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe katıldı.
     Kaymakam Gökhan Azcan, etkinlikte yaptığı konuşmada, her iki ülkenin geçmişte çok iyi dostluklar kurduğunu, dostlukların bozulmadan devam ettiğini belirterek, Safranboluda her yıl binlerce Japon turisti ağırladıklarını söyledi.
     Japon öğrenciler, ülkelerinin sevilen şarkılarını seslendirerek geleneksel dans gösterileri yaptı, Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri de geleneksel kıyafetlerle kına gecesini canlandırdı.
     Kaymakam Azcan, Kanagawa Gakuen Lisesi Öğretmeni Isamu Mizunoya Ertuğrul Fırkateyninin maketini hediye etti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Japon öğrenciler Safranboluda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER