Japonlar Ispartada gül çekimi yaptı

Japonlar Ispartada gül çekimi yaptı -Japonyanın en çok izlenen devlet televizyonu NHKnın yöneticilerinden oluşan heyet, Ispartada gül bahçelerinde toplanan güller, gül suyu ve gül yağı yapım aşamalarını görüntüledi (Fotoğra


ISPARTA (A.A) - Japonyanın en çok izlenen devlet televizyonu NHKnın yöneticilerinden oluşan heyet, Ispartada gül bahçelerinde toplanan güller, gül suyu ve gül yağı yapım aşamalarını görüntüledi.
     Dünya gül yağı üretiminin yüzde 60ını karşılayan Ispartada yetişen gülün kültür ve tarih turizm değerlerinin tanıtımı kapsamında bölgeye turist çekmeyi hedefleyen BAKA, Japonyanın en çok izlenen devlet televizyonu NHKdan şef prodüktör Atsuhiro Esaka ve yönetmen Ai Shimizu ile Tokyo Büyükelçiliği Danışmanı ve Gül Derneğinden Maeda Yukodan oluşan Japon heyete Ispartayı tanıttı.
     BAKA Dış İlişkiler ve Tanıtım Birimi Uzmanı Bayram Altıntaşın eşlik ettiği 5 günlük programda Japon heyet, Süleyman Demirel Üniversitesindeki Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezinde yürütülen çalışmaları görüntüledi. Merkez Müdürü Doç. Dr. Fatih Ali Canlı, merkezde sürdürülen çalışmalar hakkında heyete bilgi verdi.
    
     -Bahçelerde gül topladılar-
    
     Program boyunca Eğirdirde konaklayan ve sabahın ilk ışıklarıyla yola çıkan Japon konuklar, Ispartanın Gönen ilçesine bağlı Güneykent Beldesine gitti.
     Heyet, Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün ile gül bahçelerini gezdi ve gül topladı. Yaklaşık yarım çuval gül toplayan Japon konuklar, çuvallarıyla gül suyu ve gül yağı çıkarmak üzere Güneykentte aile işletmesine gitti.
     Köy kahvaltısı da yapan ekiptekiler ibriği çamurlu bezle sardı ve ateşi yakarak gül suyu ile gül yağının nasıl çıkarıldığını uygulamalı olarak gördü. Japon heyet, gül posalarının da güneşte kurutulduğunu ve yakıt olarak kullanıldığını gördü.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Japonlar Ispartada gül çekimi yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER