KAB Platformundan Anlayarak Kur

KAB Platformundan Anlayarak Kur-an okuma çalışması -KAB Platformu Başkanı Yıldız: Toplumumuzun yüzde 94ünün evinde Kur-anı Kerim var. Ancak yüzde 37si orjinalinden Kur-anı okuyor ve sadece yüzde 5lik bir kesimi anlayarak


ESKİŞEHİR (A.A) - Kur-anın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu Başkanı İsmail Yıldız, yaptırdıkları bir ankete göre, toplumun yüzde 94ünün evinde Kur-anı Kerim olduğunu, yüzde 37sinin orjinalinden Kur-anı okumayı bildiğini ve sadece yüzde 5lik bir kesimin anlayarak Kur-anı Kerim okuduğunu söyledi.
     Yıldız, düzenlediği basın toplantısında, platform olarak yaptıkları araştırmada, toplulumun Kuran-ı Kerimi anlayarak okuma konusunda eksiklikler olduğunu tespit ettiklerini kaydetti.
     Kur-anı Kerimi anlayarak okumanın, normal okumaktan daha sevap olduğunu anlatan Yıldız, şöyle konuştu:
     Türkiyede ilk defa bu manada bir firmaya Kur-anı araştırma anketi yaptırdık. Anketimize göre, toplumumuzun yüzde 94ünün evinde Kur-anı Kerim, yüzde 78inin ise meal ya da tefsir var. Ancak yüzde 37si orjinalinden Kur-anı okuyor ve sadece yüzde 5lik bir kesimi anlayarak okuyor. Anketimizden gördüğümüz üzere, toplumumuz Kur-anı seviyor, evine almış, baş köşesine koymuş ama işlemeli kılıfından duvardan indirmemiş. Duvarda küskün bir yar gibi açılmayı bekliyor. Biz de diyoruz ki artık toplumumuzda Kur-anı Kerimi okumayan kalmasın. Türkçe kaynaklı meal ve tefsirlerimiz var. Platform olarak bize bağlı 80 sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte her türlü iletişim araçlarını kullanarak bu bilinci yaymak istiyoruz.
    
     -Amacımız toplumu Kur-anı Kerim ile buluşturma
    
     Yıldız, platform olarak www.kuranimiz.net diye bir internet sitesi kurduklarını, site üzerinden Kur-anı anlamını toplumla buluşmayı çalıştıkları kaydetti.
     Sitede Arapça Kur-anı Kerim öğrenmek isteyenlere e-okul gibi canlı eğitim verdiklerini ifade eden Yıldız, Burada ki amacımız toplumu Kur-anı Kerim ile buluşturma. Bunun yanında site da platform olarak düzenlediğimiz seminer ve konferansların görüntülerini sadeleştirilmiş şekilde yayımlıyoruz. Sitemizi ziyaret edenler tıkladıklarında buradan Kur-anı Kerimi, meal, ayetlerin ve tefsiri okuyabiliyor, Kur-anı hem orjinalinden dinleyip hem de bir yandan mealini takip edebiliyor, bunların yanında sitede, ayetler ve surelerler ile ilgili kısa görüntüleri ve dünyada Kur-anı güzel okuyanların sesleri akademisyenlerin makaleleri var, bunları da siteden takip edilebiliniyor dedi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber KAB Platformundan Anlayarak Kur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER