Kadıköyde Ebelik ve Doğal Doğum Yürüyüşü

Kadıköyde Ebelik ve Doğal Doğum Yürüyüşü yapıldı


İSTANBUL (A.A) - Kadıköyde, 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü dolayısıyla Ebelik ve Doğal Doğum Yürüyüşü yapıldı.
     Yoğurtçu Parkında toplanan Ebeler Derneği üyesi bir grup, Ebeler, Gebeler, Anneler, Bebekler, Kadınlar, Doğal Doğum için El Ele Yürüyoruz yazılı pankart açtı.
     Grup üyeleri, ellerindeki dövizlerle Ebelik yasası istiyoruz şeklinde slogan atarak Altıyola kadar yürüdü.
     Ebeler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Doç. Dr. Nazan Karahan, burada yaptığı açıklamada, meslektaşlarının ve hizmetlerinin odağını oluşturan kadınların dikkatini gebelik ve doğum konusuna çekmeye karar verdiklerini söyledi.
     Bu alanda varlıklarının yeniden kabul edilmeye başlandığında ve kadınlar tarafından tercih edilir olduklarında meslekleri adına önemli bir yol katedeceklerini ifade eden Karahan, Gelişmiş ülkelerdeki ebeler gibi yetkin ve saygın bir çalışma ortamı yaratabilmek için, doğru yerden başlamak önemli. Ülkemizin kadınları müdahalesiz, korkmadan, doğumu bir mucize gibi yaşamayı hak ediyor ve biz bunları sağlayabiliriz diye konuştu.
     Karahan, ebeliğin en eski ve kutsal mesleklerden biri olduğunu vurgulayarak, uluslararası örnekler incelendiğinde, sezaryen doğum oranlarının düşük olduğu gelişmiş ülkelerde ebelik sisteminin çok geliştiğini, kadın, çocuk ve aile sağlığını korumak ve yükseltmeye yönelik çalışmalarda ebelerin etkin rol oynadığını gördüklerini kaydetti.
     Ebelerin doğumun fizyolojik bir hayat dönemi olduğuna inandıklarını ve diğer görevlerinin yanı sıra kadınların daha insani şartlarda, müdahalesiz doğum yapmalarını sağlamak için çalıştıklarını anlatan Karahan, bu noktadan hareketle, Uluslararası Ebelik Konfederasyonunun (ICM) 2012 Yılı Ebeler Günü temasını, Ebeler hayatı korur ve bu nedenle dünyanın her zaman olduğundan daha fazla ebelere ihtiyacı var şeklinde belirlediğini sözlerine ekledi.
     Grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.
     (MTO-NAR-KAF)
<< Önceki Haber Kadıköyde Ebelik ve Doğal Doğum Yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER