Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Dönem Sözcü Yardımcısı Sözüdoğru: Kadın cinayetlerinde kadınların yüzde 60ı kocaları, eski kocaları veya sevgilileri tarafından öldürülüyor


İZMİR (A.A) - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Şubesi Dönem Sözcü Yardımcısı Emine Sözüdoğru, 2012 yılının son 6 ay ayına ait verilere göre kadın cinayetlerinde kadınların yüzde 60ının kocaları, eski kocaları ve sevgilileri tarafından öldürüldüğünü söyledi.
     Sözüdoğru, Kemeraltı girişinde toplanan platform üyeleri adına yaptığı basın açıklamasında son iki günde Düzce, İstanbul ve Ankarada 4 kadının cinayete kurban gittiğini söyledi.
     Kadınların yaşam hakkının ellerinden alınmasına sessiz kalmayacaklarını belirten Sözüdoğru şunları kaydetti:
     Geçiğimiz son iki günde Düzcede İstanbulda ve Ankarada 4 kadın arkadaşımız daha kadın cinayetine kurban gitti. Hepsi de kendi hayatlarına karar vermek istedikleri için öldürüldüler. Kadınların yaşam hakkının ellerinden alınmasına biz sessiz kalmıyoruz. Açıkladığımız 2012 yılının son 6 ay verilerinde cinayete kurban giden kadınların yüzde 60ının kocaları, eski kocaları ve sevgilileri tarafından öldürüldüğünü ortaya koyduk. Bu veri bizim için kuru bir rakam değil. Kadınların erkek egemen sisteme kurban gittiklerinin ve kadın cinayetlerinin politik olduğunun resmidir. Biz Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak sadece kadın katillerine değil, kadın cinayetlerine göz yuman devlet yetkililerine karşı da mücadele veriyoruz. Bugüne kadar kaybettiğimiz kadın kardeşlerimizin artık sayısının artmamasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER