Kadın iş gücü, akademiyle hayat bulacak

Kadın iş gücü, akademiyle hayat bulacak -Adana Kadın Girişimciler Derneği tarafından hazırlanan Girişimcilik Akademisi projesiyle iş fikri olan 18-40 yaş arası 50 kadına eğitim verilerek iş kurmaları sağlanacak -Kadınlar, iş kurma


ADANA (A.A) - Volkan Kaşık - Adana Kadın Girişimciler Derneği tarafından hazırlanan Girişimcilik Akademisi projesiyle iş fikri olan 18-40 yaş arası 50 kadına eğitim verilerek iş kurmaları sağlanacak. Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen proje kapsamında kadınlar, iş kurma simülasyonunda da eğitime tabi tutulacak.
     Adana Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Şebnem Akalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, girişimci kadınlara fırsat sunmak ve kadın iş gücünü artırmak amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
     Akalın, Adanada sosyal ve ekonomik göstergelere göre işsizlik oranının ilk sıralarda geldiğini anlatarak, aktif iş gücü ortamına katılmayan, sosyo ekonomik seviyesi oldukça düşük kadınların istihdam edilebilirliklerini artırıcı çalışmalar yapacaklarını ifade etti.
     Girişimci kadınlara iş sahibi olabilmeleri konusunda destek olmayı hedeflediklerini anlatan Akalın, Amacımız kadın iş gücünü artırmak. Bu kapsamda hazırladığımız Girişimcilik Akademisi projesi ile iş fikri olan 18-40 yaş arası 50 kadına eğitim vereceğiz. Bu doğrultuda akademi olarak iş fikri olanlara el uzatıp, yeni iş kurmak, yeni iş yerlerini tasarlamak konusunda eğitim ve danışmanlık hizmeti vereceğiz dedi.
    
     -Simülasyonda eğitim verilecek-
    
     SODES tarafından desteklenen proje kapsamında kadınların çeşitli eğitimlere tabi tutulacağını anlatan Akalın, şöyle devam etti:
     Çalışmanın bir bölümünde 18-40 yaş arası 50 kadına iş kurma simülasyonunda da eğitim verilecek. Kadınlara bir iş yeri kurarken neler yapılması gerektiği, nasıl yapması gerektiği simülasyonda gösterilecek. Gerçek hayatta işi kurduktan sonra vergi dairesine mi, Sosyal Güvenlik Kurumuna mı gidilecek, bu gibi durumları sanal olarak görebilecekleri, kadınlarımızı iş hayatını hazırlamayı amaçlayan bir simülasyonda eğitim verilecek.
     Akalın, ayrıca akademide eğitime katılacak kadılara dış ticaret konusunda da eğitim verileceğini anlatarak, böylece kadınların iş hayatında daha da fazla yer almasını amaçladıklarını kaydetti.
     Proje kapsamında eğitimlerin 1 Ocak 2013te başlayacağını ve yıl boyunca süreceğini bildiren Akalın, Eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifika alan sosyo ekonomik düzeyi düşük 50 kadına, KOSGEB aracılığıyla 30 bin lira hibe verilerek iş yeri açma imkanı sağlayacağız dedi.
     Akalın, girişimciliği özendirmek amacıyla 5 bin öğrenciye okullarda girişimcilik eğitimi vereceklerini de sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kadın iş gücü, akademiyle hayat bulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER