Kadın kaymakamın okutma azmi

Kadın kaymakamın okutma azmi -Salıpazarı Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, özellikle ilçenin köylerinde okuma yazma bilmeyen kadınların evlerine kadar giderek onları eğitim almaları yönünde ikna ediyor -Kaymakam Özdemir: Kadınlar


SAMSUN (A.A) - Mehmet Kumcağız - Salıpazarı Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, özellikle ilçenin köylerinde okuma yazma bilmeyen kadınların evlerine kadar giderek onları eğitim almaları yönünde ikna ediyor.
     İlçeye 6 ay önce atanan 29 yaşındaki Kaymakam Hatice Bayar Özdemir, Salıpazarının ilk kadın kaymakamı. Mesleğine Yozgatın Çayıralan ilçesinde başlayan Özdemir, ikinci görev yeri Salıpazarında köy köy dolaşarak özellikle kadınların eğitim almaları, okuma yazma öğrenmeleri konusunda çaba harcıyor.
     İlçedeki köyleri gezerek halkla sohbet eden Özdemir, Kocalar köyü ziyaretinde, evinde yalnız yaşayan 75 yaşındaki Hamide Güneyi, okuma yazmayı öğrenmesi konusunda ikna etti. Kaymakam Özdemir, Hamide Güneye, diğer okuma yazma bilmeyen kadınların da yer alacağı kurs açılacağını söyledi.
     Kaymakam Hatice Bayar Özdemir, çalışmalarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim konusunu önemsediğini belirterek, İlçemizde okuma yazma oranı oldukça yüksek. Okuma yazma kurslarında büyük başarı sağlanmış. Köylerimizde yalnız yaşayan kadınları ziyaret ediyoruz, onların sorunlarını dinliyor, dertleriyle dertleniyor, onlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Okuma yazma bilmeyen kadınları da kursa gitmeleri için ikna ediyorum dedi.
     Halka yardımcı olacak adımları atmanın görevi olduğunu bildiren Özdemir, Kadınların sorunlarına katkı sağlayıp kız öğrencilere model olabilirsem kendimi başarılı sayarım diye konuştu.
    
     -24 saat görevimin başındayım
    
     İlçenin ekonomik, sosyal, kültürel, sportif ve turistik alanlarda gelişmesi ve tanıtılması için çalıştığını dile getiren Özdemir, ilçeye bağlı 32 köyü tek tek gezerek sorunları yerinde öğrendiğini anlattı.
     Özdemir, 24 saat görevinin başında bulunduğunu, mesleğinin bu sorumluluğu gerektirdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Evimin hanımı, işimin kadınıyım. İnsanlarımıza en iyi hizmeti verebilmek adına çalışıyorum. İnsanlarımız köylerini ziyaret eden bir bayan kaymakam görünce önce şaşırıyorlar ancak daha sonra kendilerine yakın hissedip gelip dertlerini, sorunlarını anlatıyorlar. Bu da beni mutlu ediyor. İlçemizin bütün sorunlarını belirledik. Yol haritamızı önümüze koyduk. Eğitimde bir aksiyon planı hazırladık. Başarımızı artırmak için çalışıyoruz. Kadınların ekonomiye katkı sağlaması amacıyla ilçe merkezinde köy ürünleri pazarı kuruyoruz. Kadınlarımız bu pazarlarda yaptıkları ürünleri satacak.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kadın kaymakamın okutma azmi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER