Kadına yönelik şiddete danslı protesto

Kadına yönelik şiddete danslı protesto -Dünyanın 160 ülkesinde yürütülen Bir Milyar Kadın Dans Ediyor kampanyası kapsamında ZEKADDER üyelerinin yanı sıra öğrenciler müzik eşliğinde dans edip kadına şiddeti protesto ett


ZONGULDAK (A.A) - Dünyanın 160 ülkesinde yürütülen Bir Milyar Kadın Dans Ediyor kampanyası kapsamında Zonguldak Emekçi Kadınlar Derneği (ZEKADDER) üyelerinin yanı sıra öğrenciler müzik eşliğinde dans edip kadına şiddeti protesto etti.
     Zonguldak Şehitler Anıtı önüne bir araya gelen kadınlar, kadına yönelik şiddete tepki amacıyla tüm dünyada aynı saatte yapılacağı belirtilen organizasyon için dans saatini bekledi.
     Dans saati geldiğinde ellerinde çeşitli dövizler taşıyan kadınlar, müzik eşliğinde dans etti.
     ZEKADDER Başkanı Yüksel Yayla, burada yaptığı basın açıklamasında, kadına yönelik şiddetin yanı sıra şiddetin her türlüsüne hayır dediklerini söyledi.
     Son zamanlarda Türkiyede kadınların sudan bahanelerle şiddete uğradığını ifade eden Yayla, şöyle konuştu:
     Bu kısacık ömürde sevgisiz, saygısız ve hoşgörüsüz bir yaşam olabilir mi- Onun için hep birlikte haykırıyoruz. Şiddete hayır diyoruz. Sevgi yuvası oluşturalım. Her türlü haksızlığa karşı koyalım. Bugün dünyada her üç kadından biri bir şekilde taciz edilmekte, şiddet görmekte ve haksızlığa uğramaktadır. Bu böyle devam edemez. Bu gidişe hep birlikte dur diyoruz ve diyeceğiz. İşte bu anlamda dünya kadınları bugün birlik olup kendilerine yapılan şiddeti kınama adına dans etme kararı aldı. Bu dans protesto dansıdır.
    
     -Öğretmen ve öğrenciler de kadına şiddeti kınadı-
    
     Öte yandan Ereğli Lisesi öğretmen ve öğrencileri Bir Milyar Kadın Dans Ediyor kampanyası kapsamında dans edip kadına şiddeti protesto etti.
     Okul bahçesinde öğle tatilinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, kadına şiddeti ellerini havaya kaldırarak protesto etti.
     İngilizce Öğretmeni Hacer Fatma Uluçay, burada yaptığı açıklamada, geçmişte olduğu gibi günümüzde de kadına şiddetin arttığını dile getirerek, Kadınlar öldürülüyor, dövülüyor, tacize uğruyor ve daima ikinci sınıf vatandaş olarak görülüyor. Bugün dünyada bu etkinlik kutlanıyor. Bugün özel bir gün ve bugün Sevgililer Günüdür. Bir milyar kadın ve onları destekleyen seçkin erkekler kadına şiddete hayır diyor dedi
     Okul öğrencisi Duygu Kurt da kadına yönelik şiddete hayır dediklerini vurgulayarak, bir kadının kesinlikle incitilmemesi gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş-İdris Köle/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kadına yönelik şiddete danslı protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER