Kadınlara oturma yerine hareket günü tavsiyesi

Kadınlara oturma yerine hareket günü tavsiyesi -Konya Sağlık İl Müdürü Küçükkendirci, obeziteyele mücadele kapsamında kadınlara oturma günü yerine hareket günleri düzenlemeleri tavsiyesinde bulundu


KONYA (A.A) - Konya Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, obeziteyele mücadele kapsamında kadınlara oturma günü yerine hareket günleri düzenlemeleri tavsiyesinde bulundu.
     Küçükkendirci, yaptığı açıklamada, obeziteyle mücadelenin önemine vurgu yaparak sağlıklı toplum oluşturmak için dengeli beslenme ve fiziksel aktivitenin gerekli olduğunu belirtti.
     Obezitenin, vücutta depolanan yağ miktarının çok fazla olması şeklinde tanımlandığını ifade eden Küçükkendirci, şunları kaydetti:
     Vücutta biriken yağ oranının artması ise kronik kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere diabet ve hipertansiyon gibi pek çok hastalığa neden olmaktadır. Özellikle kilo sorunu ile karşı karşıya kalan vatandaşların ara sıra mucizevi diyetler peşinde koşmak yerine, sürekli dengeli beslenmeye özen göstermeleri kendileri için daha faydalı olur.
     Küçükkendirci, esas olanın öğün atlamadan ve tüm besin gruplarından dengeli biçimde tüketmek olduğunu ancak fiziksel aktivitelere de gereken önemin verilmesi ve süresi kısa dahi olsa sporunda ihmal edilmemesi gerektiğini dile getirdi.
    
     -Oturma günleri yerine hareket etme günleri -
    
     Küçükkendirci, Sağlık Bakanlığının Obezite ile Mücadele kampanyası başlattığını hatırlatarak, özellikle kadınlara önemli tavsiyelerde bulundu.
     Türk toplumunun misafirperver bir toplum olduğuna ve gelen misafirlere büyük önem verildiğine dikkati çeken Küçükkendirci, şunları kaydetti:
     Özellikle kadınlarımız arasında yaygın olan altın, kısır ve pasta günlerinde normalden fazla yenilip içildiği bilinen bir gerçektir. Bu nedenle kadınlarımız daha dikkatli olmalı ve obezite ile mücadelede aile bireylerine örnek olmalıdırlar. Kadınların aralarında kararlaştırdıkları oturma günleri. yerine hareket etme günleri belirlemelerinin kendileri ve çocukları açısından son derece faydalı olacaktır. Kadınların evdeki bu günler yerine belediyelerimizin yaptığı güzel parklarda spor günleri belirlesinler. Yaklaşık bir saat yürüyüş ve egzersizin ardından da çeşitli meyve ve salata türü besinleri tercih ederek bu günleri pasta, börek, kısır günlerinden spor eşliğinde meyve ve salata günü haline getirmelidirler.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Kadınlara oturma yerine hareket günü tavsiyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER