Kadınlara mikro kredi desteği

Kadınlara mikro kredi desteği -Şanlıurfa Belediyesinin mikro kredi desteği verdiği kadınların sayısı bin 500e ulaştı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Belediyesinin mikro kredi desteğinden yararlanan kadınların sayısı bin 500e ulaştı.
     Belediye, kadınların kendi işlerini kurup, üretime katılmalarına olanak sağlamak amacıyla 7 yıl önce başlattığı mikro kredi desteği uygulamasını sürdürüyor.
     Bu kapsamda Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve eşi Gül Fakıbaba, Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, bin kadına daha içinde biner lira bulunan zarf verdi.
     Fakıbaba, etkinliğe katılan kadınlarla bir süre sohbet edip, yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
     Daha sonra bir konuşma yapan Fakıbaba, kadınlara yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yanı sıra ekonomik anlamda da çalışmalarda yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     "Bugün verdiğimiz destekle mikro krediden faydalanan kadınların sayısı bin 500 oldu. İnşallah bu sayıyı daha da artırırız. Çünkü bu zamanda para kazanmak çok zor. Kadınların aile bütçesine katkı sunması çok önemli. Sizden isteğim kalıcı işler yapın. İş kadını olmanızı istiyorum. Kazandığınız paralarla çocuklarınıza harçlık verin, eşinize yardımcı olun. Onlara yardımcı olduğunuz zaman kadının aile içindeki sosyal kimliği de çok farklı olacak."
     Uygulamadan yararlanan Ayşe Odabaşı da kullandığı krediyle el işi ürünler yapıp satarak aile bütçesine katkı sunmayı planladığını söyledi.
    
     Muhabir: Halil Fidan / Rauf Maltaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kadınlara mikro kredi desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER