Kadınların iş gücüne katkısı

Kadınların iş gücüne katkısı -Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin: Kadınlarımızı iş gücüne katarsak gelecekte büyük ekonomiler yaratabiliriz


EDİRNE (A.A) - Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Türkiyenin 2023 hedefleri doğrultusunda kadınların iş gücüne daha fazla katılması gerektiğini belirterek, Kadınlarımızı iş gücüne katarsak gelecekte büyük ekonomiler yaratabiliriz dedi.
     Şahin, Modavizyon Edirne Fabrikasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, kadınların iş gücüne katılma oranlarının düşük olduğunu söyledi.
     Kadınların iş gücüne katılma oranlarının erkeklerin yarısı kadar olduğunu ifade eden Şahin, Türkiye genelinde kadınların yüzde 50si çalışmıyor. Ama bence imkan verilmediği için onların çalışacağı iş yerleri oluşmadığı için ya da onların yeterli eğitimi olmadığı için. Kadınlarımızı iş gücüne katarsak gelecekte büyük ekonomiler yaratabiliriz. Yoksa gelecekte yeterli çalışan bile bulamayız dedi.
     Modavizyon Genel Müdürü Turgut Bakır da 2 bin 200 olan Edirnedeki çalışan kapasitesini 4 bin kişiye yükselterek 100 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini belirtti.
     Bu hedefe yeni bir tesis ile ulaşabileceklerini ifade eden Bakır, Bunun için de yer aramaya başladık. Şu anda 16 bin metrekarelik bir alanda hizmet veriyoruz. Yer yetersizliğinden ve talep fazlasından dolayı bir takım ünitelerimizi 2 vardiya çalıştırıyoruz. Kendimize 25 -30 bin metre kare kapalı alan inşa edebileceğimiz yeni, fakat şehir merkezine yakın bir yer arıyoruz dedi.
     Basın toplantısının ardından Şahin, üretim tesislerini gezerek çalışanlarla sohbet etti.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kadınların iş gücüne katkısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER