Kahramanmaraştan kısa kısa

Kahramanmaraştan kısa kısa -Türkoğlu Malmüdürlüğünden 2B uyarısı


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Türkoğlu Malmüdürü Mehmet Avar, vatandaşların 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışıyla ilgili verilen süreyi iyi değerlendirmesi gerektiğini bildirdi.
     Avar, yaptığı açıklamada, söz konusu kanun kapsamında çalışmaların devam ettiğini ve kendilerine gelen başvuruların değerlendirdiklerini ifade etti. 2B arazisi kullanan vatandaşların fırsatı kaçırmaması gerektiğini belirten Avar, Kadastro Müdürlüğü tarafından güncellemesi tamamlanan taşınmazlara ait tanzim edilip askıya çıkarılan ve ilan edilen listelerde yer alan hak sahiplerinin başvuru süresini aşmaması gerekiyor. Bu kapsamda güncellemeleri tamamlanarak ilan edilen Yavuzlar ve Önsenhopuru köyünde 28 Ocak, Akçalı, Ceceli, Küçükimalı, Yeşilyurt, Türkoğlu Merkez ve Beyoğlu beldesi Sarılar Mahallesi 13 Şubat, Uzunsöğüt köyü 11 Mart, Yeşilyöre beldesi 31 Mart ve Beyoğlu beldesi Karapınar Mahallesinde başvuru süresi 31 Mart 2013de sona erecektir. Bu bakımda vatandaşlarımızın bu satışla ilgili verilen süreyi iyi değerlendirmelerini istiyoruz diye konuştu.
     Avar, hak sahiplerinin bu konuyla ilgili teknik bilgiyi kendilerinden alabileceğini kaydetti.
    
     -Göksunda okul servis sürücülerine seminer
    
     Göksunda öğrenci taşıması yapan servis sürücülerine yönelik eğitim ve bilgilendirme semineri düzenlendi.
     İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gazanfer Aslantaş, seminerde yaptığı konuşmada, kaliteli ve güvenli taşımacılık yapmayı amaçladıklarını ifade etti.
     İlçede 2 bin 500 öğrencinin okul servisinden faydalandığını aktaran Aslantaş, şunları kaydetti:
     Böyle bir ortamda elbette pürüzler ve hatalar olacaktır. İşte bu toplantıların amacı bu pürüzleri asgariye indirmek ve hatta tamamıyla ortadan kaldırmaktır. Eğitim bir ekip işidir. Bizler öğrenci taşıyan sürücülerimizi eğitimin bir parçası ve ekip arkadaşımız olarak görüyoruz. Öğrenciyi arabanıza aldıktan sonra hal ve hareketleriniz, davranışlarınız, kılık ve kıyafetiniz hatta arabanızda çaldığınız müzik dahi bir eğitimciye yakışır düzeyde olmalıdır. Arabanıza öğrenciyle birlikte kesinlikle yolcu almayınız, alkollü araç kullanmak bizim için cinayetten farksızdır.
     Seminerde, emniyet ve jandarma trafik ekipleri sunum yaptı.
    
     Muhabir: Nurettin Dal-İzzet Mazı
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Kahramanmaraştan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER