Kahramanmaraştan kısa kısa

Kahramanmaraştan kısa kısa -Elbistanda "Okullar Hayat Olsun" projesi


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Elbistan ilçesinde "Okullar Hayat Olsun" projesi ve Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 37 okul bahçesine bin 800 fidan dikildi.
     Anadolu Öğretmen Lisesi ve İmam Hatip Lisesi pansiyon binasının bahçesinde bir araya gelen öğrenmen ve öğrenciler, fidan dikti.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, yaptığı açıklamada, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında 37 okul bahçesine bin 800 fidan dikildiğini söyledi.
     Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir araya geldiklerini dile getiren Çelik, öğretmen ve öğrencilerle fidan diktiklerini ifade etti.
    
     -Afşinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri
    
     Afşin ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinleri kapsamında program düzenlendi.
     Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Kutlu Doğum Platformunun Afşin Spor Salonunda düzenlediği etkinlikte, yaptığı konuşmada, Hz. Peygamberin emin kişiliği, edep ve hayatıyla insanlara yepyeni bir dünyanın kapılarını açtığını kaydetti.
     Arıcan, "O, zulme karşı karanlığa bir güneş gibi parlamıştı. Zift bağlamış yürekleri de eritmiştir. O, sabrın kalesi, sevginin anahtarı, adaletin timsali ve ilmin rehberi olmuştur. Bu etkinliğe emeği geçen ilçe müftülüğümüze ve platform üyelerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
     İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım ise Türkiyede 24 yıldır Kutlu Doğum Haftasının kutlandığını söyledi.
     Hz. Peygamberin gelişiyle dünyanın şereflendiğini dile getiren Yıldırım, bütün haysiyet ve şerefin Hz. Peygamberden alındığını belirterek, "O ne kadar anılsa ve zikredilse de azdır" diye konuştu.
     Konuşmalar ardından, ilahiler söyledi, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Kenan Arayıcı - İdris Aydın / İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Kahramanmaraştan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER