Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingölde:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingölde: Küçük belediyelerle hizmet olmuyor, bunu görmemiz lazım


BİNGÖL (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, nüfusu 2 binin altında olduğu için kapanan belediyelerle ilgili olarak, Küçük belediyelerle hizmet olmuyor bunu görmemiz lazım dedi.
     Bakan Yılmaz, Çaytepe Beldesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yaptırılan halı sahanın açılışında yaptığı konuşmada, çocuklar için spor alanlarının oluşturulmasının önemli olduğunu söyledi. SODES sayesinde sosyal imkandan yoksun bölgelerdeki çocuk ve gençlerin spor, sanat ve kültürel faaliyetlere yönlendirildiğini ifade eden Bakan Yılmaz, bunun da sevindirici olduğunu kaydetti.
     Çaytepenin nüfusunun 2 binin altında olduğu için belediyesinin kapanacağını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
     Belediyenin kapanması, hizmetlerin aksayacağı anlamına gelmez. Şu anda Çaytepe bin 74 nüfusa sahip. Yeni çıkan kanunla, bu kanun tabi buraya özgü değil, 2 bin nüfusunun altındaki beldelerimiz kapatılıyor, burası da kapatılacak. Buranın kapanması hizmetlerin kapanması anlamına gelmiyor. Tam aksine valimiz, kaymakamımız buraya eskiden daha fazla ilgilenecek, hizmet getirmeye devam edecek. Buradaki hizmetler de belediyenin kıt imkanlarıyla yapılmadı. Başkanın özel çabası ve projeleriyle gerçekleşti. Başkanımızda başka hizmetlerde memleketimize hizmete devam edecek. İdari yükler çok fazla küçük yerlerde. Yanlış anlaşılmasın belediye başkanımızın kabahatinden değil, yapısından dolayı bütün böyle küçük birimlerde birkaç personel maaşı bile ödenemiyor. Gelen paralar, bırakın hizmete, personelin maaşına yetmiyor. Dolayısıyla böyle küçük belediyelerle hizmet olmuyor, bunu görmemiz lazım. Buralara eskisinden daha fazla hizmet vermeye devam edeceğiz.
    
     -Havaalanı 2013te açılacak
    
     Ardından Genç ilçesine geçerek karşılaştığı vatandaşlarla sohbet eden Bakan Yılmaz, ilçedeki kahvehane sayısının çokluğuna vurgu yaparak, vatandaşları kahvehanelerden kurtarmak için ceviz fidanı dikmeye davet etti.
     Yılmaz, Bingöl Havaalanının 2013 yılında tamamlanacağını ifade ederek, Havaalanımızdan gelecek sene uçmaya başlayacağız. Havaalanı çok büyük yatırım. Pisti bitti, terminal binası bitmek üzere, güvenlik duvarları, yol bağlantısı için çalışılıyor. diye konuştu.
     Karayoluyla geçtiği Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesinde, SODES kapsamında finanse edilen Lise Son Sınıf ve Mezunlarına Yönelik Dershane Açma Projesinin tanıtım toplantısına katılan Yılmaz, buradaki öğrencilerle bir süre sohbet etti.
     Bakan Yılmazın programlarına Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş ile Belediye Başkanı Serdar Atalayda katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik - Naim Boşkut/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingölde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER