Kalp Haftası

Kalp Haftası -Kars Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kan: "Uzun süre sigara kullanımı, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına ve tüm organ kanserlerine neden olabilmektedir"


KARS (A.A) - Kars Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan, uzun süre sigara kullanımının, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına ve organ kanserlerine neden olabileceğini bildirdi.
     Kan, Kalp Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, kalp ve damar hastalıklarının dünyadaki ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer aldığını belirterek, bu hastalığın Türkiyede can ve ağır ekonomik kayıplara neden olduğunu vurguladı.
     Kalp hastalarında göğüs ağrısı, nefes darlığı, çabuk yorulma, çarpıntı, öksürük, el ve ayaklarda morarma, baş ve ense ağrıları, baş dönmesi gibi şikayetlerin ortaya çıktığını anımsatan Kan, şunları kaydetti:
     "Sigara, kalp hastalıklarına yol açan önemli bir faktördür. Uzun süre sigara kullanımı, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına ve tüm organ kanserlerine neden olabilmektedir. Yüksek tansiyon da kalp hastalıklarının önemli nedenlerinden biri. Yüksek tansiyon tespit edildiği takdirde mutlaka bir hekim kontrolünde tedavi olunmalı. Stresli bir yaşam, kalp hastalıklarına zemin hazırlar. Bu nedenle stresten uzak durmanın, kalp sağlığı için önemli bir faktör olduğu unutulmamalı."
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Mustafa Yıldız

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER