Kalymnos

Kalymnos-Bodrum feribot seferleri başladı -İlk kafile, Bodrum Gümrük Kapısında, belediye yetkililerince karanfillerle karşılandı


MUĞLA (A.A) - Yunanistanın Kalymnos adası ile Bodrum arasında ilk feribot seferi başladı.
     Bodrum Feribot İşletmeciliği ile Kalymnosdaki bir tur acentesi arasında yapılan anlaşma ile Kalymnostan 140 kişilik kafile Bodruma geldi. Yolcular, Bodrum Belediyesi yetkililerince karanfillerle karşılandı.
     Bodrum Feribot İşletmeciliği Genel Müdürü Metin Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kos Adasından Bodruma günü birlik seferlere devam ettiklerini kaydetti.
     Bugün itibariyle Kalymnostan Bodruma seferlerin başladığını ifade eden Önder, "Her salı ve cumartesi günleri Kalymnos-Bodrum arasında direkt bağlantıyı sağlayabilecek bir hat başlamış bulunmakta" diye konuştu.
     Metin Önder, Bodrumdan Kalymnosa da ilerleyen günlerde bağlantıyı tamamlayacaklarını ifade ederek, "İnşallah her iki ada için de bu yeni hattın devamını sağlayabiliriz" dedi.
     Feribotun 117 kişi kapasiteli olduğunu anlatan Önder, gemiyi her seferinde tam doluluk oranıyla getirmeyi planladıklarını ve Kalymnosta yaşayanların Bodruma tek bağlantısının bu gemi olacağını bildirdi. Önder, sezon boyunca 4 bine yakın yolcu beklediklerini sözlerine ekledi.
     Lafasi isimli acente yetkilisi Sakis Thkiakos ise haftada bir gün Kalymnostan Turgutreise sefer düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Güç Gönel
     Yayıncı: Murat Aslan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER