Kamerun heyeti, spor projesi için Gaziantepe

Kamerun heyeti, spor projesi için Gaziantepe geldi -Futbol Okulu Projesi kapsamında Gaziantepe gelen Kamerun heyeti, Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantepspor Kulübünü ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kamerundaki bazı belediyeler ve spor kulüplerinin ortaklaşa hazırladığı Futbol Okulu Projesi kapsamında bir heyet kente geldi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kamerun Manoua bölgesinden bazı belediye başkanları ile spor kulübü temsilcilerinden oluşan heyet, Gaziantepe geldi.
     İlk olarak Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden heyet, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrimden bilgi aldı. Evrim, burada yaptığı konuşmada, proje teklifinin Kamerun heyetinden geldiğini, Belediye Başkanı Asım Güzelbeyin de değerlendirdikten sonra kabul ettiğini ve bu yönde bir çalışma başlattıklarını aktardı.
     Gelen heyetin ilk izlenimlerinin olumlu, futbol adına atılan bu projenin de sevindirici olduğunu vurgulayan Evrim, projenin Gaziantepli gençlerin Türk futboluna kazandırılması adına güzel bir adım olduğunu dile getirdi.
     Konuk heyet daha sonra Gaziantepspor Kulübünü ziyaret ederek, asbaşkan Ömer Çelik ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette, Gaziantepsporda futbol oynayan Kamerunlu futbolcular Gillas Binya ve Dorge Kauemaha ile teknik direktör Bülent Uygun da hazır bulundu. Çelik, yaptığı konuşmada, Gaziantepsporun 1969 yıldan bu yana Süper Ligde mücadele ettiğini belirtti.
     Çelik, Büyükşehir Belediyesi ile Kamerun heyetinin açacağı Futbol Okulunun Gaziantep ve Türk futboluna katkı sağlayacağını kaydetti.
     Heyet sözcüsü Jean Paul Nafcak da Gaziantepte Kamerun ve Türk çocuklarını futbol dünyasına kazandırmanın planlarını yapmaktan mutluluk duyduklarını aktardı.
     Gerçek anlamda futbol oynamak isteyen gençleri bulup, bu okulda yetiştirmek istediklerini vurgulayan Nafcak, Gaziantepsporun eski futbolcusu Dany ile Gaziantepsporu tanıyoruz. Bundan sonra takımın maçlarını daha yakından takip edeceğiz ifadelerini kullandı.
     Gaziantepspor forması hediye edilen heyetin, pazar gününe kadar kentte bir takım incelemelerde bulunacakları öğrenildi.
     Öte yandan, proje kapsamında Büyükşehir Belediyesine ait Çıksorut bölgesindeki 100 dönümlük araziye uluslararası organizasyonların yapılabileceği, içeresinde atletizm pisti, basketbol salonu ve futbol okulunun olduğu bir spor merkezi yapılması planlanıyor.
     Proje hayata geçirildiğinde, merkezde Kamerun ve Gaziantepten 15-16 yaş grubundaki çocuklara futbol eğitimi verilecek.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kamerun heyeti, spor projesi için Gaziantepe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER