Yıla damgasını vuran kadınlara ödül

Yıla damgasını vuran kadınlara ödül -Toros Eğitim Kurumlarınca Yılın Kadını ödülüne layık görülen Aslı Çakır Alptekin, Prof. Dr. Münire Erman Akar ve Gülsüm Kabadayıya ödülleri verildi


ANTALYA (A.A) - Toros Eğitim Kurumlarınca Yılın Kadını seçilen olimpiyat şampiyonu milli atlet Aslı Çakır Alptekin, dünyada kadavradan ilk rahim naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Münire Erman Akar ve geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren bir gence yıllardır anne şefkati ile bakan Gülsüm Kabadayıya ödülleri verildi.
     Toros Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen ve okulun konferans salonunda yapılan törene Antalya Valisi Ahmet Altıparmakın eşi Özden Altıparmak, Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ile öğrenciler ve veliler katıldı.
     Toros Akdeniz Koleji Müdürü Hüdayi Başın, törende yaptığı konuşmada, 7 yıldır 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Yılın Kadını ödülünü verdiklerini söyledi.
     Türk insanının Müslüman olarak kadına verilen değer bakımından dünyadaki diğer inançlardan ve milletlerden çok önde olduğunu ifade eden Başın, Yunanlılar kadına köle muamelesi yapardı. Kadına miras yasaktı. 100 sene öncesine kadar İngilterede kadın erkeğin sofrasına bile oturma hakkı yoktu. Çinde ise boşanma hakkı sadece erkeğe mahsustu. Roma hukukunda kadın kendi malına hükmedemez, vasiyet edemezdi. Türk toplumlarında ise kadın ailenin en önemli ferdi sayılmıştır dedi.
     İslamda erkek ve kadın arasında farkın bulunmadığına değinen Başın, Kuran-ı Kerimde erkekle kadının birbirlerinin tamamlayıcısı olarak kabul edildiğini hatırlattı.
     Daha sonra Yılın Kadın Sporcusu seçilen 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında altın madalya kazanan milli atlet Aslı Çakır Alptekinin ödülünü, Alptekinin Ankarada programı olması nedeniyle Hacıcaferoğlu aldı.
     Dünyada kadavradan ilk rahim nakli ameliyatını gerçekleştiren ekipte yer alan ve Yılın Bilim Kadını ödülüne layık görülen Prof. Dr. Münire Erman Akara ödülü, Kaymakam Yılmaz tarafından verildi.
     Özden Altıparmak ise bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan gencin bakımını 5 yıla yakın süredir üstlenen Gülsüm Kabadayıya Yılın Annesi ödününü verdi.
     Ayakta alkışlanan ve gözyaşları içinde ödülünü alan Gülsüm Kabadayı, din, ırk, milletin hiç önemli olmadığını belirterek, Türk anneleri fedakardır. Ben Türk anneleriyle yola çıktım. Sevginin, emeğin, sabrın ve merhametin aşamayacağı hiçbir şey yoktur. Biz bunu ispatladık diye konuştu.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yıla damgasını vuran kadınlara ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER