Kamu İşçileri Dernekleri Federasyonu kuruldu

Kamu İşçileri Dernekleri Federasyonu kuruldu -Federasyonun başkanı Kuru: Bu federasyonumuzun 500 bin işçimize, ülkemize, memleketlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum


SİVAS (A.A) - Kamu İşçileri Dernekleri Federasyonu kurulduğu bildirildi.
     Federasyonun başkanı Adem Kuru, yaptığı yazılı açıklamada, taşeron işçilerin sorunlarına değindi. Örgütlenme çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Kuru, yaşanan haksızlıkları ve hak kayıplarını telafi etmek amacıyla ülke genelinde 2010 yılında örgütlenmeyi başardıklarını belirterek, Her geçen gün bu örgütlenme çığ gibi büyüyerek bugün federasyon kurulmasına sebep oldu ifadelerini kullandı.
     Kuru, şunları kaydetti:
     Artık ülkenin yarısına yakınında, yaklaşık 40 ilde örgütlenmeyi tamamladık ve işçilerimizin yasal ve anayasal haklarını alnımızın akıyla savunabiliyoruz. Dernekleşmenin bir üst kuruluşu olan federasyon kurma işlemlerinin de tamamlanmasıyla 500 bin işçimizin haklarını savunmak adına 3 federasyon kurduk ve bunlardan biri de Sivas başkanlığında bugün kurumsallaşmasını tamamladı.
     Yozgat, Tokat, Malatya, Adana ve Sivas illerinde kurulan ve aynı amaca hizmet eden derneklerin birleşmesiyle Kamu İşçi Dernekleri Federasyonunun kurulduğunu ifade eden Kuru, Bu federasyonumuzun 500 bin işçimize, ülkemize, memleketlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum değerlendirmesinde bulundu.
     Bir yıl sonra konfederasyonlaşarak ülkede söz sahibi ve hatırı sayılır bir sivil toplum kuruluşu olmayı hedeflediklerini belirten Kuru, Bizler birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettikten sonra 500 bin işçi olarak tüm engelleri aşar ve hedefe ulaşırız. Taşerona hayır, kamu ile sözleşmeye evet parolamıza bundan sonra daha sağlam ve azimle yürümeye devam edeceğiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kamu İşçileri Dernekleri Federasyonu kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER