Kamu

Kamu-Senden bordro yakma eylemi


KAYSERİ (A.A) - Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilciliği üyeleri, memurlara yapılan zammı maaş bordrolarını yakarak protesto etti.
     Cumhuriyet Meydanında toplanan sendika üyeleri adına konuşan İl Temsilcisi Ali Benli, 2013 yılı için verilen yüzde 3+3 zammı protesto etmek için bir araya geldiklerini, zammın verilmesinde etkili olan sendikayı da kınadıklarını söyledi.
     Kamu-Senin her zaman kamu çalışanlarının ve emeklilerin yanında olduğunu belirten Benli, hükümetten çeşitli talepleri olduğunu kaydetti.
     Hükümetin enflasyonu ile vatandaşın enflasyonu arasında dağlar kadar fark var diyen Benli, şöyle devam etti:
     Aldatma, kandırma anlayışından asla vazgeçmeyen AKP hükümeti ve yetkilileri, her fırsatta kamu çalışanlarını, enflasyona ezdirmedik aldatmacasına sarılmaktadırlar. Hükümetin tespit ettiği enflasyon, her ne hikmetse hiçbir zaman yüzde 10u geçmemektedir. Hükümetten ek ücretlerin, emekli aylıklarına dahil edilmesini, fazla mesai ücretlerinin 2013 yılında da ödenmesini, kamuda uygulanan personel statüleri sebebiyle ortaya çıkan ücret adaletsizliğinin giderilmesini, kamu çalışanlarının ve emeklilerin bir bütün olarak görüp ayrımcılık yapılmamasını istiyoruz.
     Açıklamanın ardından üyeler, bordrolarını yaktı.
     Bu sırada yoldan geçen bazı vatandaşlar sendika üyelerine tepki gösterirken, üyeler tüm çalışanları temsil ettiklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER