Kapadokyada olumsuz hava koşulları

Kapadokyada olumsuz hava koşulları -Türkiyenin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki sıcak hava balonları, olumsuz hava koşulları dolayısıyla 3 gündür kalkış yapamadı


NEVŞEHİR (A.A) - Türkiyenin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle sıcak hava balonları 3 gündür kalkış yapamadı.
     Bölgede faaliyet gösteren bir balon firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uluer, yaptığı açıklamada, mevsim geçişlerinde uçuşların zaman zaman iptal edilebildiğini söyledi.
     Sıcak hava balonunun dünyanın en güvenli hava taşıtı olduğunu, böyle olması sebebiyle de uçuş limitlerinin diğer hava taşıtlarına nazaran minimun seviyede olduğunu belirten Uluer, şöyle konuştu:
     Mevsim geçişlerinde hava şartlarının agresif değişikliklerinden dolayı uçuşlar zaman zaman yapılamayabiliyor. 3 gündür bu sebeplerden dolayı uçuşları iptal ediyoruz. Kapadokya bölgesi sıcak hava balonculuğu için dünyanın en mükemmel, en güvenli uçuş merkezi olamaya devam etmektedir.
     Kapadokyada sıcak hava balonlarının uçmadığı günler balon şirketlerinin ekonomik anlamda olumsuz etkilendiğini bildiren Uluer, Ama bu işin güzelliği de bu, zaten 365 gün uçuş yok. Dünyada da sıcak hava balonun en çok uçtuğu, uçabildiği meteorolojik şartların mükemmel olduğu yer Kapadokya. Dolayısıyla uçamadığımız günler üzülmüyoruz, tabi ki maddi kaybımız var ama, tek üzüldüğümüz nokta gelen misafirlerimizin uçamamaları dedi.
    
     Muhabir: Murat Asil / Yücel Velioğlu / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kapadokyada olumsuz hava koşulları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER