Kapalı ameliyat ile sağlığına kavuştu

Kapalı ameliyat ile sağlığına kavuştu -Karın ana atardamarlarında balonlaşma teşhisi konulan hasta, kapalı ameliyat ile sağlığına kavuştu


ANTALYA (A.A) - Abdominal Aort Anevrizması (Karın ana atardamarlarında balonlaşma) teşhisi konulan 68 yaşındaki Ertuğrul Topbaş, kapalı ameliyat ile sağlığına kavuştu.
     Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan ve Opr. Dr. İlker Tekin tarafından yapılan ameliyat ile Ertuğrul Topbaş, sağlığına kavuştu.
     Bursada yaşayan emekli edebiyat öğretmeni 68 yaşındaki Ertuğrul Topbaş, 1998 yılında genel kontrol için hastaneye gittiğinde kendisine aort anevrizması teşhisinin konulduğunu, rahatsızlığını tesadüfen öğrendiğini söyledi.
     Bu zamana kadar sürekli kontrol için hastaneye gittiğini belirten Topbaş, en son yapılan kontrolünde doktorların muhakkak ameliyat olması gerektiğini, ne zaman ne olacağının belli olmadığını söylediklerini anlattı.
     Bursadan oğlunu ziyaret etmek için Antalyaya geldiğini kaydeden Topbaş, evde gazete okurken Okutanın 84 yaşındaki bir bayana da aynı operasyonu yaptığı haberini gördüğünü, bunun üzerine hastaneye gelerek hoca ile görüştüğünü söyledi.
     Görüşmenin ardından kısa bir süre sonra ameliyatın gerçekleştiğini bildiren Topbaş, emeği geçen herkese teşekkür etti.
     Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Okutan ise şunları kaydetti:
     Ertuğrul beyin karın atardamarında balonlaşma ve sol kasık damarında da yüzde 99 tıkanıklık vardı. Kapalı yöntemle ameliyatın son derece zor olduğu bu vakada, aynı seansta hem balonlaşan damara müdahale edildi hem de sol kasık damarı açıldı. Bölgemizde ilk defa yapılan bu işlemle açık ameliyatla düzeltilebilecek balonlaşma ve tıkanıklığın bir arada bulunduğu bu hastalık aynı anda kapalı yöntem ile tedavi edilmiş oldu. Hastamızın sağlık durumu şu anda gayet iyi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kapalı ameliyat ile sağlığına kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER