KAPEMde 8 yılda 9 bin kişi

KAPEMde 8 yılda 9 bin kişi kurs görüyor


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) tarafından 2005 yılından beri 40ı aşkın branşta gerçekleştirilen eğitim kurslarında 9 bin kişi faydalandı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2005 yılında hizmete başlayan KAPEMde bugüne kadar 9 bini aşkın kursiyer teorik ve pratik olarak eğitime katılırken, açılan kurslara katılım yönünden bilgisayar kursu ilk sırayı alıyor.
     KAPEMde bugüne kadar 40ı aşkın branşta eğitici kurs çalışması düzenlenirken, düzenlenen bu kurs çalışmalarında bilgisayar işletmenliği eğitimi, bugüne kadar eğitimden geçirilen 4 bini aşkın kişinin katılımı ile en yoğun katılımın sağlandığı eğitim alanı olarak dikkat çekiyor.
     Her eğitim döneminde hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilen bilgisayar eğitimlerinde, genç kız ve kadınların erkeklere oranla daha fazla katılım sağlıyor.
     Bilgisayar eğitim merkezinde alanında uzman eğitici vasıtasıyla 4 ay süre ile eğitime katılan her yaş grubundan vatandaşlar için kurs bitiminde sınav düzenleniyor. Sınavı başarı ile tamamlayan kursiyerlere ise başarı sertifikası veriliyor.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber KAPEMde 8 yılda 9 bin kişi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER