Kapıkule Sınır Kapısındaki tır kuyrukları

Kapıkule Sınır Kapısındaki tır kuyrukları -Edirne Valiliği: Uluslararası taşımacılık yapan tır firmalarının İpsala veya Hamzabeyli kara hudut kapılarını kullanmalarının uygun olacağı değerlendirilmektedir


EDİRNE (A.A) - Edirne Valiliği, Kapıkule güzergahını kullanan uluslararası taşımacılık yapan tır firmalarının, İpsala veya Hamzabeyli sınır kapılarını kullanmalarının uygun olacağını bildirdi.
     Edirne Valiliğinden yapılan açıklamada, Bulgaristanın Kapıkule Sınır Kapısı karşısındaki sınır kapısında yürüttüğü inşaat çalışmaları nedeniyle Türk tarafında son günlerde tır kuyruklarının oluştuğu belirtildi.
     Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısındaki inşaat çalışmalarının uzun bir süre daha devam edeceği bilgisinin alındığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
     Yaşanan bu uzun tır kuyruklarına, yine Kapıkule güzergahındaki karayollarının yol bakım ve onarım çalışmalarının da eklenmesi ile tırların geçişleri kontrollü bir şekilde sağlanmakta ise de aşırı yoğunluk nedeniyle geçişlerde aksamalar meydana gelmektedir. Kapıkule güzergahını kullanan uluslararası taşımacılık yapan tır firmalarının İpsala veya Hamzabeyli kara hudut kapılarını kullanmalarının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
     Kapıkule Sınır Kapısında yaklaşık 300, Hamzabeyli Sınır Kapısında ise yaklaşık 150 tır, yurt dışına çıkmak için bekliyor.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kapıkule Sınır Kapısındaki tır kuyrukları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER