Karabükte Yeni Okul protestosu

Karabükte Yeni Okul protestosu -Safranbolu ilçesinde tarihi bir binanın içinde bulunan Kalealtı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, okullarının eski olmasından dolayı ısınma ve güvenlik sorunu yaşadıklarını iddia ederek pr


KARABÜK (A.A) - Karabükün Safranbolu ilçesinde tarihi bir binanın içinde bulunan Kalealtı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, okullarının eski olmasından dolayı ısınma ve güvenlik sorunu yaşadıklarını iddia ederek protesto etti.
     Okul önünde toplanan veli ve öğrenciler ellerinde taşıdıkları dövizlerle yeni okul istediklerine ilişkin sloganı attılar. Eylem sırasında polis, okul önünde ve çevresinde güvenlik önlemleri aldı.
     Gazetecilere açıklama yapan öğrenci velisi Sevim Akyel, sağlıklı ve iyi eğitim alabilecekleri bir okul isteklerini, okulun tuvaletlerinin bile dışarıda olduğunu söyledi.
     Çocuklarının fareler içinde sağlıksız bir ortamda eğitim gördüğünü iddia eden Akyel, Camlar aralıklı olduğu için soba yandığı halde sınıflar ısınmıyor. Merdivenlerimiz tahta olduğu için çocuklarımız tehlike atlatıyor. Başka okullarda çocuklar çok iyi şartlarda eğitim görüyorlar.Bizim çocuklarımızda aynı sınavlara giriyorlar ama farklı şartlarda eğitim görüyorlar. Bu adil değil şeklinde konuştu.
     Okulun hemen yanındaki kayalıkların tehlike oluşturduğunu ifade eden Akyel, Buradan kayalar yuvarlanıyor. Çocukların oyun oynayabileceği bir alan yok. Kütüphane, laboratuvar ve spor salonumuz yok. Temizlik sırasında üst sınıflardaki tahta aralıklarından aşağı sınıflara su akıyor. Yetkililere sesimizi duyurmaya çalıştık ama bir cevap alamadık. Burası kültürel ve dünya şehri. Böyle bir okula mı sahip olması gerekiyor- Turistler okula çok anlamsız bir şekilde bakıyor. Burası okul mu diyorlar- diye konuştu.
     Öğrenci velisi Hatice Özkan ise Ben buraya kırsal bir bölge diyorum. Burada yaşamak bizim suçumuz mu- Çocuklarımızın iyi şartlar altında eğitim almasını istiyoruz. Çocuklarımız isteyerek gelmiyorlar okula. Kızımın sınıfından fare çıktı. Her gün görüyoruz. İnsanın midesi kaldırmıyor. Vatana millete evlat yetiştireceğiz diye uğraşıyoruz ifadesini kullandı.
     Veli Ayşe Kaya da sınıflardaki sobaların yandığını ancak çocukların önlerinin ısındığını arkalarının donduğunu, öğrencilerin sobalara yaklaşmak için sürekli yer değiştirdiklerini kaydetti.
    
     -Öğrenciler de dertli-
    
     Beşinci sınıf öğrencisi İrem Baş, sınıf tahtalarının kırık olduğunu ve öğretmenin tehlike atlattığını belirterek, şöyle devam etti:
     Arkadaşım sıradan düştüğü için kafası yaralandı. Ben de camdan düşüyordum. Sobalar tütüyor ve bacamız kırıldı. Sınıfımızdan bol bol fare çıkıyor. Sobalar yanarken bazılarımız çok ısınıyor bazılarımızda çok üşüyor. Üst katımızda 7. sınıflar var. Çok gürültü yaptıkları için sınıf aşağıya göçecek. Lambalarımız yerlere düştü. Okulumuzun yanındaki tepeden aşağıya kayalar yuvarlanıyor üstümüze. Yeni ve temiz bir okul istiyoruz. Büyüklerimiz hiçbir şey yapmıyorlar, öyle bekliyorlar. Biz ne yapalım-
     Beşinci sınıf öğrencisi Esra İnce de okulun camlarından çok soğuk girdiği için üşüdüklerini, böyle bir sınıf istemediklerini söyledi.
     Veli ve öğrenciler daha sonra olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Karabükte Yeni Okul protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER