Karabükte liseler yarıştı

Karabükte liseler yarıştı -Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahinin de izlediği 8inci Geleneksel Liselerarası Bilgi Yarışmasında Meslek Gurubunda Ovacuma Türk Telekom Çok Programlı Lisesi, Anadol


KARABÜK (A.A) - Karabük 8inci Geleneksel Liselerarası Bilgi Yarışmasında Meslek Gurubunda Ovacuma Türk Telekom Çok Programlı Lisesi, Anadolu Grubunda ise TED Karabük Koleji birinciliği elde etti
     Karabük Üniversitesi konferans salonunda, Bizim Radyo Televizyon (BRTV) himayelerinde Karabük Valiliği, Karabük ve Safranbolu Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen yarışmanın finali bugün yapıldı.
     Yarışma finalinde, Meslek Grubunda Ovacuma Türk Telekom Çok Programlı Lisesi, Safranbolu Ticaret Meslek Lisesi ve Karabük Ticaret Meslek Lisesi, Anadolu Grubunda ise Safranbolu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Karabük Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve TED Karabük Koleji yarıştı.
     Çekişmeli geçen yarışmada 20 sorudan 18ini bilen TED Karabük Koleji ile 20 sorudan 14ünü bilen Ovacuma Türk Telekom Çok Programlı Lisesi öğrencileri birinci oldu.
     Yarışmanın ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan eski TBMM Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, yarışmanın öğrenciler arasındaki rekabeti artırdığını belirterek, 8 yıldır azimle bu yarışmayı sürdürenlere gönülden teşekkür ediyorum. Karabükün eğitim düzeyinin yüksek olmasında bu yarışmanında katkızı vardır dedi
     Yarışmanın sadece Karabükle bağlı kalmaması gerektiğini anlatan Şahin, Karabük üniversite sınavında 3üncü sırada yer alıyor. Bu başarıda, bu yarışmayı yıllardır ısrarla ve inatla sürdüren BRTVnin de önemli bir katkısı var. Yöneticilerini ve tüm personelini kutluyorum. Buradan bir çağrım olacak. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahine sesleniyorum, bu yarışma ülke geneline yayılsın. Bir yerel televizyonun başlattığı bu yarışma ülke geneline TRT aracılığı ile yayılabilir diye konuştu.
     Yarışmada, dereceye girenler ile katkısı olanlara Karabük Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya tarafından plaket ve kupa verildi.
     (AOL-NER)
<< Önceki Haber Karabükte liseler yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER