Karagöl dört mevsim ziyaretçilerini bekliyor

Karagöl dört mevsim ziyaretçilerini bekliyor -Artvinin Borçka ilçesinde bulunan ve geçen yıl yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiği Karagöl, konuklarına her mevsim ayrı bir güzellik yaşatıyor -Borçka Kaymakamı Kızıltoprak: Karagöl


ARTVİN (A.A) - Bayram Sarayoğlu - Artvinin Borçka ilçesinde bulunan ve doğal güzelliğiyle ünlü Karagöl, dört mevsim ziyaretçilerini bekliyor.
     Doğu Karadenizin saklı cennetlerinden biri olan ve 1800lü yılların başında heyelanın bir derenin önünü kapatmasıyla oluşan, ilçeye 27 kilometre uzaklıktaki Karagöl, muhteşem güzelliğinin yanında çevresindeki zengin bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliğiyle doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.
     Geçen yıl yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiği Karagöl, konuklarına her mevsim ayrı bir güzellik yaşatıyor.
     Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, barındırdığı renk cümbüşüyle Karagölün doğa harikası bir yer olduğunu belirterek, baharda tazelenen doğanın uyanışını görmek, kışın soğuğunda huzurun tadı ile ısınmak, sonbaharda ağaçların düşen yapraklarıyla yaptığı ayrılık dansını izlemek, yazın kavurucu sıcağında serinletici Karagöl havasını içine çekmek isteyen herkesi Karagölü görmeye davet etti.
     Karagölün her dönem farklı bir büyüsünün olduğuna inandığı dile getiren Kızıltoprak, şunları söyledi:
     Karagölün de içinde bulunduğu 368 hektarlık alan, Çevre ve Orman Bakanlığınca 2002 yılında Tabiat Parkı haline getirilerek doğa turizmi açısından daha da cazip hale geldi. Kaymakamlık olarak ilçemizin kalkınmasını desteklemek ve tanıtımımızı hem yerel hem ulusal basında daha güçlü yapabilmek için Borçka Macahel-Karagölü Keşfetmek Lazım Projesini hayata geçirmeye çalıştık. Proje çalışmaları ve tanıtım faaliyetleriyle ilçemize gelen turist sayısı artmıştır.
     İlçe merkezinden yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Karagölün yolunun yaklaşım 3 kilometrelik kısmına, geçen yıl Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı kaynaklarıyla doğal parke taşı döşenerek yolun konforunu artırdıklarını da kaydeden Kızıltoprak, Doğanın dengesini ve bütünlüğünü bozmadan doğaseverlere daha iyi hizmet verebilmek adına yaptığımız çalışmayla ulaşım şartlarının etkisini bir nebze de olsa kırdığımızı düşünüyorum dedi.
    
     -Fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri-
    
     İstanbuldan Karagöle gelen amatör fotoğrafçılar, Karagölün güzelliğini daha önce fotoğraflardan gördüklerini belirterek, bu güzellikleri canlı olarak görmek ve fotoğraflamak amacıyla bölgeye geldiklerini söyledi.
     İstanbulda bir kamu kurumunda çalışan İsmail Yavuz ise her yıl iznini ülkenin değişik tatil yerlerinde geçirdiğini ifade ederek, bu yıl ise Doğu Karadenizi tercih ettiğini kaydetti.
     Karagölün güzelliğini daha önce televizyon ve gazetelerden takip ettiğini anlatan Yavuz, Karagölün doğal güzelliği beni büyüledi. Gerçekten burası inanılmaz bir yer. Yeşilin her tonunu gördüm, sisli hava göle farklı bir güzellik katıyor. Bir günde 4 mevsimi yaşadık. Göle ulaşımı sağlayan yolun konforu artırılmış. Her şey çok doğal. Sadece konaklama tesisi yok. Şayet yöre uygun ahşap bungalov tipi evler veya oteller yapılırsa burası adeta ziyaretçi akınına uğrar diye konuştu.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Karagöl dört mevsim ziyaretçilerini bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER