Karaköprüde öğrenci yurdu temeli atıldı

Karaköprüde öğrenci yurdu temeli atıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Karaköprü beldesinde, Şair Nabi Öğrenci Yurtlarınca yaptırılacak 100 öğrenci kapasiteli yurdun temeli atıldı.
     Beldede temeli atılan ve 2 bin 198 metrekare üzerine inşa edilecek öğrenci yurdunda, özellikle kırsal bölgelerden gelecek öğrenciler kalacak.
     Vali Celalettin Güvenç, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından düzenlenen törendeki konuşmasında, kentte yaklaşık 600 bin çocuğun eğitime başlayacağını anımsatarak, herkesin bu tür eğitim kurumlarına destek olmasını istedi.
     Temeli atılan yurdun 100 öğrenci kapasiteli olduğunu belirten Güvenç şunları kaydetti:
     Bunların çoğu kırsaldan gelecek. Dolayısıyla bu durumdaki öğrencilere yönelik yapılan çalışmalar çok önemli. Çocuklara sahip çıkılmalı, devletimiz eğitime çok büyük bütçeler harcıyor. Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi Milli Savunma Bakanlığı bütçesini geçti. Onun için en mühim işimiz eğitimdir.
     AK Parti Milletvekili Yahya Akman da konuşmasında devletin sunduğu imkanların yanı sıra bu tür sivil toplum kuruluşlarının eğitim çalışmalarının önemini vurguladı.
     Şair Nabi Öğrenci Yurtları sorumlusu Bekir Söylemez ise yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Konuşmaların ardından öğrenci yurdunun temeli atıldı.
     Törene İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Yasin Dikme
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Karaköprüde öğrenci yurdu temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER