Karamanda arazi toplulaştırması tamamlanan köylülere tapuları

Karamanda arazi toplulaştırması tamamlanan köylülere tapuları verildi


KARAMAN (A.A) - Karamanda arazi toplulaştırması tamamlanan köylerde arazisi bulunan köylülere tapuları törenle verildi.
     Karaman Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan İl Müdürü Mehmet Öztiryaki, toprağın verimli şekilde işletilmesini, birim alandan ekonomik verimin alınmasını ve üretim maliyetlerinin azaltılmasını sağlamak amacıyla tarım arazilerinin toplulaştırma ve tarla içi geliştirme projelerinin hızla devam ettiğini belirtti.
     Karamanda 1986 yılında mülga Köy Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başlatılan arazi toplulaştırması çalışmalarında, Köy Hizmetleri ve İl Özel İdaresi tarafından toplam 8 köyde 17 bin 300 hektar alanda toplulaştırma yapıldığını ifade eden Öztiryaki, şunları kaydetti:
     Sonra da çalışmalar devam etti. İlimizde bugüne kadar toplam 91 bin 296 hektar alanda toplulaştırma çalışmaları tamamlanmıştır. İlimizde şu anda en son Ortaoba, Kızık, Ekinözü ve Çiğdemli köylerinde toplulaştırma tamamlanmış olup, köyümüzde toplam 12 bin 290 hektar alanda toplulaştırma yapılmıştır. Bugün burada bu köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın tapularını köy muhtarlarına ve azalarına teslim ediyoruz. Hayırlı olsun. Yeni toplulaştırmalar için çalışmalar devam ediyor.
     Daha sonra köy muhtarlarına ve azalara tapular teslim edildi.
    
     Muhabir : Mehmet Çetin
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Karamanda arazi toplulaştırması tamamlanan köylülere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER