Karamanda devlet övünç madalyası töreni

Karamanda devlet övünç madalyası töreni -Törende Vali Murat Koca, bir gazi ile şehit polis memurunun ailesine devlet övünç madalyasını teslim etti


KARAMAN (A.A) - Devlet övünç madalyası almaya hak kazanan bir şehit polis memurunun yakınlarına ve bir gaziye madalyaları Karamanda düzenlenen programla verildi.
     Karaman Valiliği toplantı salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.
     Daha sonra devlet övünç madalyası almaya hak kazanan, 2010 yılında Şırnakta operasyon sırasında girdiği çatışmada sağ bacağından vurularak yaralanan Önder İnci (26) ve yine aynı yıl Mardinde devriye sırasında askeri aracın kaza yapması sonucu şehit düşen polis memuru Kuddusi Arısoyun biyografileri okundu.
     Törende duygusal anlar yaşayan ve zaman zaman gözleri dolan Vali Murat Koca, yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin haklarının hiçbir zaman ödenemeyeceğini belirtti.
     Koca, Bu millet şehit ve gazilerimize her zaman şükran ve minnettar kamıştır. Bugün burada şehit ve gazilerimize üstün hizmetleri için Cumhurbaşkanımız adına kendilerine Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarını takdim ediyorum. Bir kez daha şehitlerimize rahmet ve gazilerimize şifalar diliyoruz diye konuştu.
     Vali Koca, konuşmasının ardından devlet övünç madalyasını şehit polis memuru Kuddusi Arısoy adına şehidin 4 yaşındaki minik kızı İncinaza takdim etti. Konuşmakta güçlük çeken Vali Koca Şehit Polis Memuru Arısoyun beratını da eşi Döndü Arısoya takdim etti. Tören Gazi Er Önder İnciye de verilen madalya ve beratın ardından sona erdi.
     Törene Vali Kocanın yanı sıra, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Selçuk Boz, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, şehit ailesi ve yakınları, gazi ailesi ve yakınları ile askeri ve sivil erkan katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Karamanda devlet övünç madalyası töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER