Karamanlıda Ceviz, Mermer ve Yayla Şenlikleri

Karamanlıda Ceviz, Mermer ve Yayla Şenlikleri -Şenlik, bölgede çıkarılan mermerlerin alıcısı Çinli işadamları ile Karamanlıda oluşturulan takım arasında düzenlenen basketbol maçıyla başladı


BURDUR (A.A) - Bu yıl 10uncusu düzenlenen Karamanlı Ceviz, Mermer ve Yayla Şenlikleri, bölgede çıkarılan mermerlerin alıcısı Çinli işadamları ile Karamanlıda oluşturulan takım arasında düzenlenen basketbol maçıyla başladı.
     Karamanlı Belediyesi tarafından düzenlenen şenlik kapsamında Karamanlı Mesleki Eğitim Merkezi Spor Kompleksinde bölgede çıkarılan mermerlere en fazla ilgi gösteren Çinli firma temsilcileri ile Karamanlıda oluşturulan takım arasında basketbol karşılaşması gerçekleştirildi.
     Karamanlı Belediye Başkanı Mehmet Özger, karşılaşma öncesi yaptığı konuşmada, bu yıl şenliği Çinli işadamlarının katılımlarıyla yaptıklarını ve böylece iki ülkenin dostluğuna katkıda bulunduklarını söyledi.
     İlçede çıkarılan mermerlerin en büyük alıcılarını Çinli firmaların oluşturduğunu ifade eden Özger, Çinli işadamlarıyla birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla basketbol karşılaşması düzenlediklerini bildirdi. Bu tür etkinliklerle hem Karamanlının hem de ilçede çıkan mermerin tanıtımını yapmak istediklerini anlatan Özger, mermer ihracatını daha da artırmak istediklerini kaydetti.
     Çinli işadamı Guoxiang Chen de kültür farklılığından dolayı Karamanlıdaki bazı insanların işbirliği konusunda soğuk davrandıklarını ancak bu tür etkinliklerin dostlukları daha da pekiştireceğini belirtti. Türklerle kurdukları dostlukların uzun sürmesini istediklerini dile getiren Chen, Karamanlıda ticaret yapıyoruz. Ticari ilişkilerimizin, dostluğumuza da yansımasını istiyoruz. Bundan dolayı bu tür etkinliklerde her zaman varız diye konuştu.
     Basketbol karşılaşmasını Çin takımı 42-50 kazandı. Çinli işadamları birincilik kupasını Karamanlı Kaymakamı Uğur Akmeşede aldı. Karamanlı takıma da ikincilik kupasını Belediye Başkanı Mehmet Özger verdi.
     Maçın ardından Ankara Ortaoyuncuları Tiyatrosu tarafından Yedi Kocalı Hürmüz adlı tiyatro oyunu sergilendi.
     Şenlik kapsamında şarkıcı Soner Hacıoğlu tarafından da konser verildi.
    
     Muhabir: Murat Çoban / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Karamanlıda Ceviz, Mermer ve Yayla Şenlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER